Pogledajte fotografije Lukavca iz 1995. godine

7 14.785

Njemački fotograf Oliver Tjaden, koji živi i radi kao slobodni fotograf u Düsseldorfu povodom 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, objavio je fotografije iz našeg grada gdje često boravi. On je baš prije 25 godina, za vrijeme potpisivanje sporazuma pratio iz Lukavca.

Prije 25 godina, potpisan je Daytonski sporazum u Ohiu u Sjedinjenim Državama i okončan je 3.5 godine dugi bosanski rat. Gledao sam pregovore u bosanskim dnevnim boravcima sa bosanskim obiteljima u Lukavcu. Počeo sam redovito putovati u Bosnu do danas. Hvala vam, bosanski narodi što ste uvijek bili velikodušni domaćini, napisao je Oliver na svom Facebook profilu.

4.3 12 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Slike kao da je 65'😀
Dzindo bojovnik.
Prodavnica Dedo 2 krala na vagi naveliko.
Mirso isti.
Jaca uvijek bila lijepa.
Kako da Radnicki izgubi kad ga cuva vojna policija s puskama.
Eto recepta pa ce opet biti vice sampion kao te godine.

Elvis

Ja , ni jednog snimka iz 80,90 tih godina iz lukavca nema Na youtubu ,ko da nisu postojale kamere 🙄

Last edited 1 year ago by Elvis
LAFO MAMANE

Jasminka Memic dobra *** bila …

We should all be feminists

Ona je za tebe Gospodja! Budi čovjek pa Žene nazivaj ljepšim imenima! Ili bi volio da neku tvoji majku, sestru ili suprugu naziva i proziva ovako ogavnim riječima?

Last edited 1 year ago by We should all be feminists
edin

ne seri,kad jest,fol vama ženama smeta,a sve volite kad vas se neka sirovin dočepa,druga stvar mrzim feministice iz dna duše koliko su židovi krivi za svo zlo na planeti toliko ste i vi žene

Milenko Blagojevic

Netko je napravio antologijske fotografije jednog vremena,ljudi i tragedije. Dvojica dječaka,dva druga,umjesto igračaka nose u nejakim dječinjim rukama čahure od granata.Prije vremena postadoše odrasli ,preteče ih vrijeme,i prifatiše se obaveze da rade ono što su im morali,starija braća,sestre,majke,očevi…Da brane rodni prag,da ostane i opstane…

Kuralija Bego

Pošla Melća na petrak

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x