fbpx

Okončan prvi “Soda Demo Fest”

2 min. za čitanje

soda-demo1Ni hladna kiša nije spriječila fanove „Despotic Bullet-a“, „Mortipher-a“ i specijalnih gostiju, elektro dvojca iz Mostara „Vunenih“ da uživaju u posljednjoj takmičarskoj noći „Soda Demo Fest-a“.

Koncert na Gradskom bazenu započeo je nešto poslije 20 sati nastupom tuzlanskog metal hard core banda „Despotic Bullet“, koji su svojim numerama razdrmali publiku.

Nakon gostiju, Lukavčanima su se predstavili članovi domaćeg sastava „Mortipher“, koji su i pored duge muzičke stanke pokazali da Lukavac ima hard core scenu.

Zavšetku noći su kumovali „Vuneny“  45-minutnom svirkom.

Podsjećamo, prvi  festival demo bandova sa područja TK „Soda Demo Fest“ rezultat je saradnje mladih Lukavčana  OO „Alternative Creative Center“ i kompanije CPM BH D.O.O.Lukavac s ciljem da se afirmišu i medijski eksponiraju muzičari sa naših prostora.

Osam takmičarskih bandova i 3 gostujuća obilježili ovaj su julsko-avgustovski muzički događaj, koji ima tentenciju da postane tradicional.

Članovi „Dubioze kolektiv „ i „Defenc-a“ su, pored pomenutih „Vunenih“ podržali mlade kolege te se podsjetili na svoje prve muzičke korake.

Organizatori će se potruditi da pozitivna iskustva prenesu u narednu godinu, a sve eventualne propuste isprave, kako bi Lukavac dobio festival kakav zaslužuje.

Naredne sedmice bit će proglašen najbolji band kojem će biti dodijeljena novčana nagrada.

Sponzori manifestacije bili su Općina Lukavac, CPM BH d.o.o Lukavac, NLB Tuzlanska banka, GPG Inženering, Luciana Lukavac, Lović &CO i Sintelon Lukavac.

(OO „SODA DEMO FEST “/ SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Šovinisti su bili najbolji na ovom festivalu i realno mislim da bi trebali biti i pobjednici. Jeste da su imali tehničkih problema prilikom nastupa ali to je ipak poprilično glasan punk band pa je to normalna pojava i kod nekih većih punk bendova.

[YOUTUBE]0qlo9D7JTAw[/YOUTUBE]

http://www.youtube.com/watch?v=0qlo9D7JTAw

pa ko pobijedi?
jel SDA?

samo naprijed raja..nisam bio kuci ali mi je drago da se organizujete u bilo kom smislu.pozdrav iz Bagdada i da ste mi zdravi,debeli i veseli

However je bio najbolji, iako je bilo dosta tehnickih propusta!!!