Održana sjednica Asocijacije KUD-a Općine Lukavac

1 565

U utorak, 25.01.2011.g., sa početkom u 12,00 sati, u općinskoj sali za sjednice, održana je sjednica Asocijacije KUD-a Općine Lukavac.

Osim predstavnika gotovo svih KUD-ova sa područja Općine Lukavac, sastanku je prirustvovala i  gospođa Derva Salihović, pomoćnik načelnika za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti i Zikrija Isaković, savjetnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti.

Tom prilikom je prezentiran Izvještaj o utrošku sredstava za kulturu, predviđenih budžetom Općine Lukavac za 2010.g. i predložen način raspodjele sredstava za kulturu, koja su predviđena budžetom Općine Lukavac za 2011.g.

Na dnevnom redu sjednice, bila je i Analiza rada društava u 2010.g., sa posebnim osvrtom na njihove administrativne obaveze, koje se odnose na programe rada, izvještaje i projekte, kojima apliciraju na općinske javne pozive, kao i učešće KUD-a na općinskim, kantonalnim i međunarodnim manifestacijama.

Za novog Predsjedavajućeg Asocijacije KUD-a za 2011.g. jednoglasno je izabran Hazim Osmanović, predsjednik KUD-a „Puračić“.

(SodaLive.ba/Općina Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Simonida Puhalo

Svaka i Vama cast ali brate ovo je samo pranje para; pjevam u kafani bez KUD-a zato moram sve da platim agenciji za zastitu autorski i ostalih Za GraBiH prava@ pjesma za harija: “Mito bekrijo”

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x