fbpx

Održana 2. likovna kolonija „Živjeti s prirodom“

1 min. za čitanje

U povodu „Septembarskih dana općine Lukavac proteklog vikenda u O.Š. „Bokavići“ u Bokavićima u organizaciji KUD „Bosna“ upriličena je druga po redu likovna kolonija pod nazivom „Živjeti s prirodom“.

Učešće na ovoj manifestaciji uzelo je oko stotinjak takmičara gdje su učenici pokazali svojevrsni talenat i skolonost ka ljepoti koju u sebi nosi samo priroda tvrdi Fuad Karić Predsjednik KUD Bosna Bokavići.

Svoj doprinos u organizacijskom smislu dao je i dugogodišnji slikar, inače bokavljanin, Ismet Hodžić koji je svoj umjetnički rad usresredio na prirodu odakle je i crpio motive za većinu svojih slika.

Na likovnoj koloniji učešće je uzelo osam škola sa područja Općine i predstavnici Sela mira iz Turije. Kako je istaknuto kolonija je pored svečarskog dijela imala za cilj podstaknuti svijest građana o prirodnim bogastvima i samoj borbi o očuvanju iste.

Nakon izložbe radova gdje su preovaldavali prvenstveno pririodni pejzaži ocjenjeni su i najbolji radovi. Treće mjesto na 2. Likovnoj koloniji osvojio je Esad Softić (Gnojnica), na drugo mjesto plasirao se Nihad Hasanović (Puračić), dok je ovogodišnji pobjednik Likovne kolonije „Živjeti s prirodom – Bokavići 2010“ učenica O.Š. Lukavac Grad Merima Karić.

Svim učesnicima dodjeljene su diplome, a kolonija je bila protkana bogatim kulturno-zabavnim programom.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments