fbpx

Od Lukavca do Los Angelesa: Diana Bećirović, najslavnija ex-yu ljepotica predstavila knjigu

3 min. za čitanje

diana_becirovic_promocija_buybook_rsa2

Diana Bećirović promovirala je svoju knjigu ‘Diana, moja priča’.

Postala je poznata nakon što je fotograf Ivan Balić Cobra napravio njene obnažene fotografije koje je objavio magazin Start kada je Diana imala samo 17 godina. Nerazumijevanje okoline bio je razlog da se tada odseli u Italiju, piše Radio Sarajevo.

Riječ je o uspješnoj, obrazovanoj ženi čija je karijera još osamdesetih godina 20. stoljeća prevazišla granice bivše Jugoslavije.

Odrasla je u ateističkoj obitelji nakon čega je otkrila duhovnost, najprije monoteističkih religija, a potom i Kabalu.

“S obzirom da nisam imala familiju uz sebe, mogu reći da sam bila usvojena od strane katolika. Htjela sam da slavim Božić, da budem dio toga i morala sam dvije godine da učim kafehizam, ali i Kur'an, jer sam za njih neosporno bila muslimanka. Prošla sam krštenje i nakon toga sam imala susret sa Papom.

Mislim da sam bila platonski zaljubljena u Ivana Pavla. Dok sam bila u Italiji napisala sam mu roza pismo i bila uvjerena da će da ga otvori. Sutradan sam dobila poziv u Vatikan. On ima jednu specijalnu karizmu, kao da se slediš, ali dobiješ mir koji ne možeš da opišeš riječima”, rekla je Diana.

Njena karijera je krenula od reklama.

“Snimala sam ih dan-noć, živjela na relaciji Sarajevo-Beograd. Morali su da me gledaju jer je bio samo jedan program”, kaže Diana.

Od objavljivanja fotografija u Startu ima kompleks svoga tijela, kaže, jer je objavljivanje fotografija pretpostavljalo snažnu osudu sredine. Taj kompleks, kako kaže ova atraktivna žena, prati je cijeli život.

Svoj vlastiti put, Diana opisuje kao: “Ne okreći se, sine, idi dalje. Ne. Ja se ne okrećem, volim svakih dio svog života, i pozitivan i negativan. Od Lukavca do Los Angelesa. Svako jutro je novo jutro.”

Diana Bećirović imala je mnogo uspjeha kao model i novinarka, pogotovo u Italiji, gdje je radila kao voditeljica na televiziji RAI. Bila je prijateljica slavnih i svoj put uspjeha gradila je na vrijednostima koje nisu samo ljepota i seksipil. Ima tri diplome, govori nekoliko svjetskih jezika a sada je svoja sjećanja uobličila u knjizi Diana, moja priča.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kad su je bjelosvjetske lole iskrkale, sad je opet vraćaju nama da je trpimo. Đe je nekad srbilo, sad je boli i mi jako moramo durat njene žigove i čitat đe je ko i kad natego. Ja velika jada, a manje štete.

Odakle ovu ocvalu “starletu” izvukoste?

Natekla joj labrnja od smrada i prasine lukavacke.