Objavljena knjiga fotografija “La Safran” autora Branislava Lukića

5 867

Kao segment međunarodnog multimedijalnog projekta ‘Vrisak kroz svilenu paučinu’ iz štampe je izašla nova knjiga fotografija ‘La Safran’ iz ciklusa ‘Portret bosanskog behara’ autora Branislava Lukića Luke.

La Safran

Na fotografijama je predstavljena Ilvana Huremović iz Bosne i Hercegovine. Ljepotu bosanskog behara autor je pored fotografija predstavio i kroz svoj prepoznatljivi slikarski opus i poeziju.

‘Portret bosanskog behara’ je zamišljen kao niz knjiga fotografija, poezije i umjetničkih djela autora Branislava Lukića Luke čiji su modeli isključivo iz Bosne i Hercegovine. Nakon štampe cjelokupnog ciklusa planirana je izložba fotografija i umjetničkih slika modela predstavljenih kroz fotografije autora. Prva knjiga u ciklusu ‘Portret bosanskog behara’ je bila knjiga fotografija i poezije ‘Melisa – cvijet bosanskog behara’. Knjige iz ciklusa ‘Portret bosanskog behara’ autora Branislava Lukića Luke štampa INDA d.o.o. Lukavac.

U štampi je i nova zbirka poezije ‘Oganj u ledu’ autora Jasmina Mujanovića Maga koja je sačinjena od 100 autorovih poema. Dizajn i fotografiju potpisuje Branislav Lukić Luka. Za štampu je zadužena INDA d.o.o. Lukavac. Objavljivanjem ove knjige poezije ‘Oganj u ledu’ zvanično počinje i novi multimedijalni projekat o kojem će javnost biti blagovremeno upoznata.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dijete_Ulice

Moj IDOL :)**
Najljepsa je!!! <3

samir

Svaka čast! Moje iskrene čestitke. Jedan od milion, vrijedan poštovanja i svake podrške.

Gile

Zamisli bio sam u Skoplju i pitaju me ljudi za ovog Luku. Hvale ga na sva usta kao umjetnika ludilo pa et. Obrukao sam se pravo jer pojma nisam imao da on uopšte postoji a kamo li da živi u Lukavcu.Svašta!

zlatimir-x

Nije svašta nego SRAMOTA, naša, buraz moj! Luka nije ni prvi ni poslednji kojeg drugi izvan Bosne priznaju a mi po običaju odbacujemo

Dalibor Aldina Ibrahimagić

LJEPA JE STVARNO 🙂

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x