fbpx

NAJAVA: 7. Međunarodni festival “Devetak 2019”

2 min. za čitanje

Međunarodni, 7. po redu Festival kulturno – umjetničkog stvaralaštva „DEVETAK 2019“ bit će održan 31. Augusta sa početkom od 19h na Sportskom poligonu u Devetaku uz učešće gostiju iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Učesnici festivala će od 18h prošetati ulicama Devetaka i na taj način predstaviti tradiciju i običaje svog kraja, a zaustavit će se u samom centru gdje će odigrati zajedničko kolo.

Učesnici festivala su:

  1. KUD „Rodna Gruda“ Dugo Selo, Hrvatska
  2. KUD „Diša Đurđević“ Vreoci, Srbija
  3. KUD „Bijelo Polje“ Mostar
  4. BZK „Preporod“ Gornji Vakuf
  5. KUD „Karaula“ Travnik
  6. KUD „Izudin Mulabećirović-Izo“ Jelah
  7. KUD „Mladost“ Malešići
  8. KUD „Sloga“ Miričina
  9. KUD „Sloga“ Bikodže
  10. KUD „27.Juli“ Prokosovići
  11. KUD „Devetak“ Devetak

„Veoma sam ponosna što iz godine u godinu imamo sve bolji festival i veću zainteresovanost društava te folklornih ansambala za učešće na istom. Ove godine festival je međunarodnog karaktera uz učešće gostiju iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. KUD Devetak vrijedno radi tokom cijele godine, uče se novi koraci i koreografije, a do sada smo nastupali širom
BiH, ali i van njenih granica i to u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Mađarskoj i Turskoj. U Septembru nas očekuje godišnjica društva, kao i Festivali u Mađarskoj i Crnoj Gori. U sklopu ovogodišnjeg Međunarodnom Festivala kulturno-umjetničkog stvaralaštva „DEVETAK 2019“ nas očekuje okrugli sto, defile ulicama Devetak kao i festival folkora. Na kraju, pozivam sve da dođu 31.Augusta u Devetak na Sportski poligon od 19h i uživaju u različitim koreografijama, igrama te prelijepim nošnjama“ kaže Sanela Jusufović, predsjednica KUD-a Devetak.

Protokol festivala:

  • 15h Doček gostiju
  • 17h Okrugli sto
  • 18h Defile
  • 19h Smotra foklora
  • 22h Muzički program
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U narodnim mosnjama?