fbpx

Najava: 25. Pjesnički memorijal “Avdo Mujkić”

2 min. za čitanje

d00ad265-2c9a-4c2f-9928-f64fe4ddd56f

U subotu, 2. Aprila održat će se 25. Pjesnički memorijal “Avdo Mujkić”.

Članovi porodice, organizatori i učesnici manifestacije u 11,00 sati će se okupiti na mezarju Ljuštak u Puračiću. Predviđeno je čitanje poezije, polaganje cvijeća i odavanje počasti prerano preminulom pjesniku.

Tokom dana će biti upriličeno otvaranje izložbe reprodukcija umjetničkih slika i fotografija “I bilo je tako” gdje će se svojim djelima predstaviti članovi Multimedijalnog centra Karpino – Kumanovi, Foto kino kluba Kozjak Kumanovo i prijatelji te članovi Art Centra Lukavac i Grupe Lucido. Druženje sa književnicima iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Predstavljanje djela “Collecrion of False memories”, autorice Ane Jovanovske iz Kumanova, “Književno pero” autora Valerija Orlića, predsjednika HKS-a Rijeka te “Nebo u zubima nosim” i drugi poetski zapisi autorice Dijane Uhereh – Stevanović iz Subotice.

Mladi talenti sa područja naše opštine te učenici Gimnazije i Ekonomsko – hemijske škole Lukavac predstavit će se svojim poetskim i likovnim stvaralaštvom.

Za kraj dana, oko 18 sati, organizovano je veče posvećeno liku i djelu Avde Mujkića – o pjesnikovom životu i djelu govorit će njegovi dugogodišnji prijatelji i saradnici: Šimo Ešić, dječiji pisac, Zlatko Dukić, književnik i novinar i Alma Omeragić, profesor i prevodilac Avdine poezije na njemački i engleski jezik. Tokom večeri prisutni će čuti recital učenika JU Gimnazija Lukavac te imati priliku da prisustvuju promociji knjige “Građanin provincije” autora Suada Krajnovića iz Gradačca. O knjizi, osim autora, govorit će i Mihad Sakić, profesor.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments