fbpx

Nagrađeni najbolji na “8. lukavačkom književnom konkursu”

2 min. za čitanje

Kada su u pitanju osnovne škole 1. mjesto iz oblasti poezije osvojila je Azra Hasanović, učenica OŠ Lukavac Grad, drugo mjesto Nerma Huskić, OŠ Gnojnica, dok je treće mjesto pripalo Anji Zukanović, OŠ Lukavac Grad.

U kategoriji proze za osnovne škole prvo mjesto osvojila je Una Bajrić OŠ Lukavac Grad, drugo Nedim Dautović Lukavac Grad i treće mjesto Vedrana Jovičič, također iz ove škole.

Iz oblasti poezije kada su u pitanju srednje škole prvo mjesto po odluci žirija pripalo je Mireli Begunić, JU Gimnazija, drugo Jasenki Golać, također Gimnazija i treće mjesto Melisi Kadrić, učenici Gimnazije.

U oblasti proza, prvo mjesto osvojila je učenica Gimnazije Jasenka Golać, drugo Azra Delmanović i treće Almina Dedić, obje iz JU Gimnazija Lukavac.

U kategoriji studenti i drugi mladi stvaraoci u oblasti poezije prvo mjesto pripalo je Sadžidi Mujezinović, drugo Ildi Osmanović i treće Muameri Mehmedović.

U oblasti proze Ilda Osmanović osvojila je prvo mjesto, Nedžad Husić drugo, dok je treće mjesto pripalo Anesu Mešiću.

I ove godine na žiriju je bila teška da odabere najbolje od brojnih radova koji su pristigli.

Podsjećamo da je Javna biblioteka Lukavac u novembru raspisala “8. lukavački književni konkurs za mlade” i to u tri kategorije, za osnovce, srednjoškolce, kao i za studente i druge mlade stvaraoce sa prostora lukavačke općine. Osnovci su mogli  slati prozne radove na temu “Odrastam trčeći prema suncu” i poetske radove “Osmjeh je ključ za vrata od sreće”. Za srednjoškolce, studente i druge mlade stavraoce prozna tema je bila “Kako je lijepo praštati i voljeti”, dok je poetska tema “Katkad sanjam u tišini”.

(Tekst  i foto: SodaLive.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ne znam postavit aplauz (ups…hbg)….ali jedan veliki aplauz za vas omladino….