fbpx

Memories of Nedim Nex

2 min. za čitanje
Nedim Nuhanović (1978 - 2008)
Nedim Nuhanović (1978 - 2008) / Foto: YouTube

On je, kao i veliki broj drugih Lukavčana, u Afganistan otišao “trbuhom za kruhom”.
Tamo je radio nepune dvije godine, i samo mjesec dana prije dugo planirane ženidbe, umjesto njega u Lukavac stigle su tužne vijesti.

Nedim Nuhanović (1978 - 2008) / Foto: YouTube

Nedima pamte samo po dobrome.

Njegov komšija, prijatelj i vrlo uspješan DJ Edis Mehmedović (DJ Eduy) producirao je pjesmu u Nedimovu čast. Pjesmu poslušajte u nastavku:

Edis Mehmedović EDUY

11 godina iskustva u elektronskoj muzici, trideset objavljenih pjesama, nekoliko odličnih remixa za različite produkcijske kuće je ono što stoji iza imena DJ Eduy.

U narednom periodu, u saradnji sa Vedretom Hrvanovićem (DJ Wedret) i Enisom Osmićem (DJ STANTAYLOR) oformljuju Label pod nazivom ADOS RECORDS. U planu je suradnja sa svim producentima iz Lukavca i BiH.

Također, u pripremi je EP koji će se sastojati od 3 pjesme. Jedna od pjesama koje će se naći na kompilaciji je i ranije spomenuta pjesma u spomen Nedimu za koju će remix uraditi i tri lukavačka producenta.

Eduy je sa Stantaylorom uradio pjesmu koja treba izaći na Echo Deluxe Recordings u kojojem izdanju će biti još 3 remixa te iste pjesme (Stuck In my Mind).

Ovih dana je također izašao i singl pjesme Preduzeće sa tri remixa (Cycle Six i Wedret):


A pjesma Summer Fellings se našla na kompilaciji LW Recordings:

Vjerujemo i da će pjesma posvećena našem sugrađanu napraviti veliki uspjeh i tako doprinijeti da se Nedim nikada ne zaboravi.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak