fbpx

Mekteb odraslih Lukavac – 17 godina tradicije

1 min. za čitanje

Iako ova akademija okuplja odrasle, u njhov rad počinju se ulkjučivati i mlađe osobe, a mektebska akademija se sastoji od učenja Kur'ana, ilahija, hadisa, sevdalinki. Osnovni cilj ove akademije je osvježavanje vjere i bosanske tradicije. Na ovoj manifestaciji odrasli dječaci i djevojčice pokazali su razna umijeća iz vjere i tradicije.

Mekteb odraslih i ovom akademijom opravdao je svoj rad u proteklih 17 godina, broji oko 100 redovnih učenica, a pored učenja Kur'ana, u okviru ovoga mekteba organizuju se i promocije knjiga, isčitavanje hadisa, njegovanje tradicije  kao i niz drugih aktivnosti. Mektebska školska godina počinje sa početkom nove školske godine i završava se sa završetkom školske godine, a ovom manifestacijom cilj je bio obilježiti uspješan završetak školske godine prigodnim programom.

 

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac/Foto: RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

bilo je prelijepo… svaka cast!

Grijesili cijeli zivot, sad kvrknula guzica pa leti u Mektebe i dzamije da se pred tim svojim Bogom operu.
Ko da je on lud pa ne zna ko je ko i ko je sta radio za zivota.
Sami svog Boga prave budalom!?
Oni to vole da zovu “dosli tobe” a u stvari je cinicki odnos prema religiji kada sebi dozvole da dok si mlad i u snazi radis sve i svasta a kad ostare i kao opametne onda mladjima kenjaju kako je sramota ovo i ono i zalete se u dzamije ko kupaci u jezero po najvecim vrucinama.
Svaka cast onima koji su cijeli zivot bili dobri i posteni ljudi (i zene) i dobri vjernici ali ruku na srce – takvih je najmanje u dzamijama i novopecenim mektebima za odrasle (koji neodoljivo podsjecaju na Titove skole kada su djedovi i nene ucili da pisu).
Jednimas svaka cast a drugima – kako vas nije stid!

Prst, ti si napacena i iskompleksirana osoba definitivno…

@prst: Pa covjece odakle sakupljas tu budalastinu koju pises! Tebi sve smeta! Evo jedan prijedlog, nemoj se skrivati iza nick name-a! Budi hrabar pa se potpisi iza svoga teksta kada si toliko pametan! Svaka cast za organizatora i za manifestaciju, svakako!