fbpx

Lukavčani Branislav Lukić Luka i Denis Dugonjić učesnici izložbe fotografija u Srbiji

3 min. za čitanje

Alarmovci Jasmin Mujanović Mag i Branislav Lukić Luka u sklopu promocije zbornika poezije „Vrisak kroz svilenu paučinu” će biti gosti grada Velikog Gradišta u Srbiji 29. aprila 2010. godine.

Od Ljubice Nikolić, portparola organizatora, saznali smo da su u organizaciji učestvovali Spirit Media, Opština Veliko Gradište, RC Veliko Gradište i ostali sponzori i ljudi koji podržavaju mlade talente i rade za ovaj grad.

Zbornik poezije „Vrisak kroz svilenu paučinu“ bit će promovisan u sklopu samostalne izložbe fotografija „Marina i prijatelji“ mlade srbijanske umjetnice koja je ovu izložbu posvetila svom rodnom gradu Velikom Gradištu. Postavku i selekciju fotografija je izvršio Željko Ivanović, akademski slikar iz Velikog Gradišta. Na izložbi fotografija pored djela Marine Grasilović svoje fotografije će izložiti i drugi fotografi umjetnici, a to su:

Denis Dugonjić – Lukavac, Bosna i Hercegovina
Branislav Lukić Luka – Lukavac, Bosna i Hercegovina

Ranko Gocić – Niš, Srbija
Marko Ranđić – Ivanjica, Srbija
Zorica Žarić – Kragujevac, Srbija
Milena Ristić – Beograd, Srbija
Vesna Djurica – Beograd, Srbija
Miroslav Morača, Beograd, Srbija
Ivan Lončar – Nikšić, Crna Gora
Zoran Jović – Požarevac, Srbija
Dragan Drndarević – Veliko Gradište, Srbija
Irena Jovanovska – Skoplje, Makedonija
Miloš Ljubomirović, Jagodina, Srbija
Biljana Mitrović – Beograd, Srbija
Vladimir Milić – Veliko Gradište, Srbija
Ivan Tošić – Niš, Srbija

O zborniku poezije „Vrisak kroz svilenu paučinu“ će govoriti recenzent Amir Hodžić profesor književnosti iz Bosne i Hercegovine, Branislav Lukić Luka i Jasmin Mujanović Mag (Bosna i Hercegovina) te Livija Reškovac (Hrvatska) i Milan B. Popović (Srbija). Poeziju će recitovati glumci Marina Miličević, Bogdan Milić i Nenad Mihajlović Goja uz muzičku pratnju gitarista Stojana Pajića i Dragana Milanovića. Idejno rješenje i dizajn plakata je uradila mlada i talentovana Danica Jokić, likovna umjetnica iz Velikog Gradišta.

Od menadžera Alarma Denisa Dugonjića saznali smo da promocija Alarmovih aktivnosti se nastavlja kroz promociju zbornika poezije „Vrisak kroz svilenu paučinu“ 7. maja 2010. godine u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ u Tuzli sa početkom u 18 sati, zatim 28. maja 2010. godine u 18 sati u knjižnici „Centar“ u Osijeku (Hrvatska), i onda po rasporedu dolaze Beograd, Zagreb, Ljubljana… O daljem radu Alarma javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Paralelno sa promocijom zbornika poezije u hrvatskom književnom časopisu „Aleph“ objavljene su i poeme Jasmina Mujanovića Maga i Branislava Lukića Luke.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Brani i Denisi zelim sretan put i uspjesnu promociju i vidimo se aBd 7. maja.

Denisu…izvinjavam se

pozdrav prof. Amiru…. Ako ga neko sretne….

Samo naprijed.Puno srece u radu.