fbpx

Lukavački bend Crni Dani Cerna izdao spot za singl “Igra”

2 min. za čitanje

Bend Crni Dani Cerna nastao je u Lukavcu početkom 2015. godine a čine ga četiri člana.

Kao što vam je poznato bend potiče iz specifične sredine koja ima razvijenu višedecenijsku alternativnu scenu. S obzirom da je prosjek godina u bendu oko 38, svi smo izgrađeni vlastitim muzičkim preferencijama, i po mnogima, u našoj muzici se osjeti kompromis različitih uticaja i konglomerat alternativnog zvuka ‘80 i ‘90 godina prošlog vijeka.  S obzirom da je CDC kao bend relativno mlad, te da smo gotovo čitavu prošlu godinu proveli stvarajući i snimajući, jedini značajniji nastup zabilježili smo na 8. Jelen Demo Festu Banja Luka, u julu 2015. godine. Izjavili su za naš portal iz benda CNC.

Crni-dani-CERN-a-Band-dev

Debitantski EP “Prva čestica (Strast)” čini 5 pjesama, donekle zvukom, pričom i konceptom, zaokruženu priču. Pjesme su snimljene u tuzlanskom studiju Pogon, gdje je urađen i osnovni mastering, u periodu juni-decembar 2015. godine. Niti jedna od ovih pjesama nije javno publikovana niti izvođena u bilo kom smislu, osim pjesme Igra, koju je bend izveo na Jelen Demo Festu u Banja Luci.

EP sadrži slijedećih pet numera:

  1. Prolom (Instrumental)
  2. Pogledaj
  3. Kamen Zora
  4. Igra
  5. Da te čujem

631ac952-2480-4e9d-900f-3969009d263c

Bend planira u prvom kvartalu 2016. godine snimiti još dvije pjesme koje su završnoj fazi stvaranja, a snimljen je i publikovan video za pjesmu “Igra”. Nakon toga slijede pripreme za snimanje ostatka albuma i angažman na koncertnim aktivnostima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments