fbpx

Lukavački bend Crni dani CERN-a objavio album pod nazivom “Prazninama”

1 min. za čitanje

Bend Crni dani CERN-a predstavio je novi studijski album pod nazivom “Prazninama”.

Tekstove, muziku i aranžmane potpisuju svi članovi benda: Rijad Šišić (gitara), Edin Kozarević (bas, synth), Samir Zahirović (vokal), Semir Gosić (synth, bas), Nermin Omerović (gitara), Ninoslav Rikert (bubnjevi).

Tehničku podršku su pružili producent Dražen Mulaosmanović iz tuzlanskog studija Pogon na pesmama “Neprizvanog“ i “Prazninama“, a na svim ostalim pesmama Adnan Mušanović, producent Muzičke produkcije BHRT.

– Bilo bi suviše sugestivno sa naše strane reći bilo šta o albumu, to ostavljamo slušaocu da sam ocijeni. Možemo reći jedino da se kroz cijeli album provlači tema naše prolaznosti, te pitanje šta učiniti sad dok smo tu, kako popuniti praznine – poručili su članovi benda.

Bend Crni dani CERN-a nastao je 2015. godine u Lukavcu (BiH). Sviraju isključivo autorsku muziku u kojoj može da se oseti mešavina i uticaj raznih popularnih i alternativnih muzičkih žanrova od ´70 do danas. Godine 2016. objavili su EP pod nazivom “Prva čestica – Strast” za nezavisnu izdavačku kuću Slušaj najglasnije.

Album “Prazninama”, kao i ostale njihove pesme, možete da poslušati na YouTube kanalu benda.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Beskrajno uživam upijajući “Crne dane CERN-a ” kao nekada davno “Black Sabbath”.
Sati davnog vremena prolaze mi krz krv dok tonem u plave dubine koje porađaju tamu beskrajnog mira. Mitski tekstovi,snaga muzike koja razara i glasovi… Glasovi neki koji kao da dolaze sa granica svjetova. Ježim se,trnci probijaju damare i i nose me u bašte svemira… u vrijeme bez nemira…

nemas ti pojma ko je black sabbath