fbpx

Lukavac: Dva i po sata Komedije s nogu u našem gradu!

3 min. za čitanje

1454578_603135706390135_1887607461_nRegionalna mreža stand up komedije se od prošle godine proširila i na Bosnu i Hercegovinu. Na sve većem broju programskih večeri širom zemlje, a na kojima su učešće uzeli i bosansko-hercegovački i regionalni stand up komičari, nasmijavaju se hiljade posjetilaca koji dođu vidjeti ovaj, kod nas još uvijek, novi format izvođačke umjetnosti.

Lukavac je već jednom bio domaćinom večeri stand up komedije. Pedja Bajović, jedan od pokretača regionalne scene, imao je kratki nastup u klubu BBCC sredinom septembra. – Meni je već nakon prvih petnaest minuta interakcije s publikom bilo jasno da postoji ta jaka želja i potreba za što više prirodnog i životnog humora. Mi smo tu da to i ispunimo! – kaže Pedja, koji je i producent ovog događaja.

Uskoro će upravo Lukavac biti prvi grad u Bosni i Hercegovini, koji će biti domaćin jednog profesionalnog televizijskog snimanja večeri stand up komedije. Produkcijske kuće ProVision i Komedija s nogu u saradnji sa televizijom Lukavac će u dvorani Doma kulture upriličiti javno snimanje ovog dvosatnog programa i pozivaju sve one koji vole dobar humor da svojim dolaskom obogate ovaj događaj i budu dio jednog novog načina zabave.

Za sve one željne smijeha, pored domaćina večeri Hazima Mujčinovića, poznatog glumca i voditelja, a odskora i stand up komičara – na sceni će se naći i komičari iz Srbije – Srđan Dinčić i Jelena Radanović; iz Hrvatske dolaze Jadranko Glavačević i Zvonko Kožić te im se u akciji pridružuju i domaće bosansko-hercegovačke snage: Omer Hodžić iz Mostar i Marko Puljiz iz Sarajeva.

A šta publika može očekivati? Ono što svakako treba znati je da stand up komedija nije pričanje viceva niti nekakva gluma u skečevima. Ovi komičari govore – o svakodnevnom životu i tu je upravo tajna sve većeg uspjeha ovog žanra na našim prostorima. Naš čovjek se lako prepoznaje u situacijama koje ovi zabavljači opisuju i svaki njegov ili njen smijeh iz publike je potvrda toga!

Nedjelja, 1.12.2013. godine u 18:30 sati

Ulaz: 5KM

Lukavčani, dokažimo da volimo dobru komediju! Napunimo dvoranu!

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

znaci ovo je bio vrh vrhova!!!!!!!!!!!!!!!!!