fbpx

KUD Puračić: Spremno u 2017. godinu, priznanje od Ambasade SAD

2 min. za čitanje

Unatoč hladnoći i rekordnim minusima koji su zahvatili naše krajeve, početak godine za članove Kulturno umjetničkog društva Puračić je izuzetno radan.

Vrijeme se koristi za analizu prethodne godine, finaliziranje planova za ovu godinu, uvježbavanje novih koreografija, a stižu i priznanja za aktivnosti realizovane u 2016.godini.

Tako je 15. janura održana Redovna izvještajna skupština društva na kojoj su potvrđeni rezultati i postignuća iz prethodne 2016. godine. Lista događaja je sadržavala ukupno 81 aktivnost ne uključujući probe i sastanke, što je impozantan broj. Skupština je prihvatila izvještaj o radu sa finasijskim izvještajem, kao i Plan rada za 2017.godinu sa finasijskim planom, a donešene su i neke značajne odluke za rad u narednom periodu. Za dugogodišnji nesebični doprinos i podršku rada KUD-a u počasnog člana promovirana je gospođa Indira Šubić.

Realizovane su 4 gastro emisije „Stol za 4“ snimane u etno sobi Puračka sehara od strane OBN TV. Članice KUD-a su tokom emisija przentovale naše gastro specijalitete i na lijep način predstavile Puračić i KUD;

17.januara u Tuzli, na godišnjoj proslavi volontera organizovane od strane Američke ambasade u BiH, a u okviru projekta Izazov BiH „Izaberi zadatak, budi promjena“ KUD Puračić je dobio još jedno priznanje za svoj volonterski angažman. Ovdje treba napomenuti da je KUD Puračić u 2016.godini realizovao 28 volonterskih akcija uz angažman 389 volontera.

U KUD-u su obradovani informacijom, koja je ovih dana stigla u našu općinu iz  Ambasade Republike Turske,  da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike  Turske odobrilo bratimljenje općine Havsa-Edirne sa općinom Lukavac.

Ovime su  stvorene pretpostavke da se dugogodišnja kulturna saradnja koju je KUD Puračić imao sa ovom općinom proširi i na drugim poljima.

Zimski raspust je iskorišten i za izlet u planinu Vlašić da se prikupi kiseonika i snage za nove aktivnosti, a nastavljeno je i sa probama folkorne i muzičke sekcije društva. Iz Puračića za  ovu godinu najavljuju da će nastaviti ovim tempom i potruditi se da svaka naredna godina bude saržajnija i uspješnija, što im je do sada i uspijevalo.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Malo je ONIJEH koji znanja znaju,
mnogo je ONIJEH koji ni priznanja ne priznaju

za istisku obnovu i početak
premalo je jedan izuzetak.

P.S. Još jedna (ko zna koja) čestitka, drage komšije.