fbpx

KUD Puračić gostovao u Hrvatskoj i oduševio građane Siska

1 min. za čitanje

Ovom prilikom KUD „Puračić“ je pred prepunom dvoranom izveo cjelovečernji kulturno zabavni program satkan od igre, pjesme i recitala, a u kome su učešće uzele folklorna, muzička i dramska sekcija, kao i izvođači sevdalinki: Amela Junuzović, Senada Alihodžić, Hazim Osmanović, i domaćini Mehmed Goražda, Pavao Anić i hor „Sevde“.

Gastro kutak ovog Festivala priredile su Aktiv bošnjačka žena iz Siska i Sekcija žena KUD-a „Puračić“ koja je za ovu priliku pripremila bogatu sofru sa preko 20 tradicionalnih bosanskih jela, specijaliteta našeg kraja u kojima su poslije programa mogli da uživaju gosti i posjetioci. Uz mnogobrojnu publiku ovu manifestaciju su posjetili brojni gosti među kojima je bio i Prvi tajnik Veleposlanstva R Turske u Hrvatskoj gospodin Fatih Kaya.

Domaćini su se potrudili da boravak članova KUD-a Puračić upotpune sa obilaskom starog grada u Sisku i zajedničkim druženjem po završetku programa, izrazili su zadovoljstvo sa prikazanim programom i nadu da se ova saradnja nastavi u budućnosti.

KUD „Puračić“ je ovu priliku iskoristio da sa svojim članovima u nedjelju napravi izlet u glavni grad Hrvatske – Zagreb.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments