KUD Puračić gostovao u Austriji

4 1.012

Na bajramskom sijelu u Inzbruku (Austrija) osim domaćina iz Kulturno-umjetničkog društva ˝Džemat Inzbruk˝, prestavili su se još i KUD ˝Puračić˝ i ˝Kapija˝, sa područja Tuzlanskog kantona.

KUD Kapija

Druženje je okupilo veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koji žive u pomenutom gradu i okolini.

“Bilo je veselo i lijepo. Program je bio odličan i najvažnije je da su na kraju zadovoljni svi: i publika i organizatori” izjavio je Adel Sakić, predsjednik Bosansko-islamskog vjerskog i kulturnog centra iz Inzbruka.

KUD Puračić i hor "Selsebil" Inzbruk

Hor ˝Selsebil˝ iz Inzbruka izveo je nekoliko ilahija i kasida, kao i KUD ˝Puračić˝, koje je predvodio Hazim Osmanović. KUD ˝Džemat Inzbruk˝ i ˝Kapija˝ predstavili su se narodnim igrama.

Manifestacija je odlično protekla. Drago nam je što nam se u igranju kola pridružila i publika” kazao je Enver Dautović” predsjednik KUD-a ˝Kapija˝ i dodao da je dvodnevni boravak u Inzbruku bio poseban doživljaj za djecu.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
KUD "Puračić"

Kulturno umjetničko društvo “PURAČIĆ” se najiskrenije zahvaljuje svim našim Bosnacima i Hercegovcima u Innsbrucku na gostoprimstvu i za sve što su učinili za nas tokom našeg kratkog gostovanja, za pamćenje, u tom prelijepom austrijskom gradu.

Dilaver

Ma mogli ste još tamo ostati , jer dok ste se vi provodili po Insbruku , Mihad Sakić -Šljivo je organizovao nekoliko kulturnih događaja u Čaršiji , a što je i ovaj portal popratio .

Musliman

Odlično za Puračane ,promocija Puračića preko grane uspjela. KUD Puračić sa NK Mladosti jedina pozitiva u ova tmurna vremena, vrlo lijepa vijest samo budite istrajni i nastavite .

Bing

To Hazime Osmanoviću nek si se uključio i spasio naš KUD a vidim i veoma uspješno i aktivno nam je KUD Puračić. Naravno ništa ne bi moglo bez ostalih aktivnih članova svi ste za pohvalu . Još kad bi uspjeli vratiti stari sjaj ,,Februarskom ,, takmičenju pjevača amatera bio bi to pun pogodak , i tu našu dugogodišnju tradiciju treba spasiti od vidljivog propadanja.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x