fbpx

Dodijeljene nagrade mladim književnim stvaraocima

3 min. za čitanje
Foto: RTV Lukavac

Na konkurs koji je trajao tokom mjeseca novembra učešće su mogli uzeti učenici osnovnih i srednjih škola, te studenti i mladi stvaraoci sa područja naše općine na sledeće teme:

OŠ prozna tema “Smjehom skrivam tugu”, poetska tema rodoljubivog karaktera “Zemljo moja”, srednja škola, studenti i mladi prozna tema „Sreća je putovanje, a ne cilj“ i poetska tema ljubavnog karaktera “Besjeda ljubavi”.

U svom obraćanju direktorica Biblioteke Nihada Faić između ostalog je kazala da je na ovogodišnji konkurs pristigao puno veći broj radova što ovu ustanovu obavezuje da nastavi sa ovim projektom, takođe istaknuvši da će se nakon 10. jubilarnog Književnog konkursa svi do sada nagrađeni radovi objaviti u posebnoj publikaciji.

Svoje zadovoljstvo velikim brojem pristiglih radova nije krila ni Subhija Karahmetović, profesorica bosanskog jezika i književnosti koja je učenicima i mladima poručila da nastave pisati.

Prema ocjenama stručnog žirija (Subhija Karahmetović, predsjednik žirija; Azra Tokić i Maida Ribić, članovi) treće mjesto iz kategorije učenika osnovne škole iz oblasti poezija treće mjesto pripalo Aldini Delić iz OŠ Prokosovići, drugo Amili Bošnjić iz OŠ Lukavac Grad, dok je najuspješnija bila Alma Alić iz OŠ Gnojnica.

Iz poetske teme sve tri nagrade pripale su učenicima iz OŠ Lukavac Grad, treće mjesto Anji Zukanović, drugo Ilmi Okanović, dok je prvi bio Amil Arapčić.

U kategoriji srednjih škola poezija treće mjesto Enida Šuša Gimnazija Lukavac, drugo Ismar Osmanović Medicinska škola Tuzla, prvo Una Bajrić Gimnazija Lukavac.

Prozna tema: treće mjesto Belma Malagić Gimnazija Lukavac, drugo Almina Dedić Gimnazija Lukavac, prvo mjesto Samra Okanović Ekonomsko-hemijska Lukavac.

U trećoj kategoriji učesnika studenti i drugi mladi stvaraoci treće mjesto u oblasti poezija pripalo je Muhamedu Zimiću, drugo Mireli Begunić dok je prvo mjesto pripalo Jasenki Golać.

Treće mjesto u ovoj kategoriji iz oblasti proza pripalo je Erminu Osmanoviću, drugo Almedini Tokić, a prvo Anesu Mešiću.
Diplome i nagrade uručili su presjedavajući OV Suljo Suljević, pomoćnik općinskog načelnika Zikrija Isaković, te direktorica biblioteke Nihada Fajić koja je ovom prilikom uručila zahvalnice školama koje su uzele učešće na ovogodišnjem Književnom konkursu za mlade.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

posebne čestitke mladim književnim stvaraocima iz Osnovne škole “Lukavac Grad”

Kad ce neko organizovati MASOVNE PROTESTE?! Hocemo POSAO i PRAVA.

Tako je jebes knjige dajte nam lopate ili puske….

Blago nama imamo pametnog svijeta stabi be njih to knjizevnici poserem vam se na biblioteku