Izuzetan uspjeh mlade Lukavčanke Asje Avdić

6 1.168

Od 6. do 8. Decembra u Piranu (Slovenija) održano je Međunarodno takmičenje mladih violinista, pijanista i kamernih sastava.

NIK_5303

Na ovom takmičenju učešče je uzelo 190 takmičara iz 19 država a Bosnu i Hercegovinu je predstavljala jedna pijanistica. Riječ je o mladoj Asji Avdić iz Lukavca.

01

Asja je u konkurenciji 22 pijanistice u kategoriji B1 (do 9 godina) osvojila 99 (max 100) poena, zlatnu medalju, pehar i specijalnu nagradu za izvedbu obavezne slovenske kompozicije.

Sviranjem klavira se bavim od februara ove godine i ovo je prvo veliko takmičenje na kojem sam učestvovala. Nedostajao mi je jedan bod da osvojim prvo mjesto, ali prezadovoljna sam i drugim mjestom. Izjavila je skromna Asja za Lukavački info portal | SodaLIVE.ba
02

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Milenko Blagojevic

Mlada pijanistica,Asja Avdić,je zaista ostvarila sjajan uspijeh.I mnogo veće i sređenije države,koje imaju mnogo bolje uvjete i koje mnogo više ulažu u mlade muzičke talente ,bile bi presrećne ovakvim uspijehom.

Međutim,veliko je pitanje koliko je uopšte država zainteresirana da to spozna.I jos veće pitanje je, da li ima ikoga odlučnog da sagleda vrijednost i podrži tebe i ostale talente u kojima ovo podneblje ne oskudijeva.

Sjetimo se Adnana Ibrića.Da li je već zaboravljen kao i mnogi drugi talenti ? I da li im je jedini spas da odu u inozemstvo u potrazi za šansom

Istina je da mi imamo mnogo velikih talenata i čestitih građana.Ali je ,na žalost, notorna istina da je i previše sumnnjivih individua koje imaju aspiracije da budu “dirigenti”,pogotovo u politici.

Asja,od srca ti želim da nastaviš sa uspijesima .I ukoliko ne uspiješ kod kuće,postoje zemlje koje bi te rado vidjele kao svoju državljanku.
Mjesto ti je na nekom pretižnom konzervatoriju gdje će tvoj talent,kontinuirani rad i upornost rezultirati adekvatnim rezultatima.

Tebi i tvojim najbližim,želim sretnu i berićetnu novu, 2014.godinu.

Alma

Pridruzujem se cestitkama.Sve najbolje ti zelim i jos mnogo takvih ostvarenih rezultata i uspjeha u tvom daljem radu i zivotu.Samo naprijed jer kako Milenko rece,ima i postoji neko ko ce prepoznati i vidjeti u tebi veliki talenat.Opste poznato je da nasi nemaju sluha za mnoge talente i da se nisu pretrgli ni za jednog, a ima ih mnogo.Jos jednom sve cestitke,braaaaavooooooo…………

Patara

Pridruzujem se cestitkama i zelim ti jos mnogo ovakvih i slicnih uspjeha u buducnosti. Sretno

FOTON

Svaka cast!

Ilija

Живот Босанаца и Херцеговаца се свео само на размишљање да сопствену дјецу упуте што даље из ове земље! Доиста јадно и кукавно! Ту исту дјецу цијене више други људи у другим земљама, а што је за остатке моралног вредновања овог подневља катастрофално! Миримо се, уљуљкани у сопствене страхове и трансцеденталне фобије, са стањем у којем јесмо. Умјесто да мијењамо, ми сажимамо раменима и маштамо да сопствене породе и коријење пресађујемо у туђе земље. И докле да шутимо на колективно изумирање и истребљење?

Сенахид Незировић

http://afirmator.org/nezirovic-senahid-san-zabravljen-fermanom-feudalaca; Друго место и сјајни успех пијанистице Асје Авдић не оставља равнодушним. Ако не буде имала неку дебелу залеђину, мораће чекати посао као и ја док не дођу на ред мамине и татине размажене ћеркице – пропалице… на жалост, многи мисле да су комун+ИСТИ пропали на последњим изборима, но они и даље јашу даље као даш+ИСТИ у другим “дресовима”! Никада стати у крај глупанима!!!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x