Hafiz Sulejman Bugari oduševio lukavčane

0 1.301

Sulejman_bugariLukavčani su po prvi puta imali priliku da uživo slušaju predavanje hafiza Sulejmana Bugarija, koji predstavlja fenomen u religijskom životu bosanaca i hercegovaca.

On je islamski teoretičar i filozof, popularan predavač, aktivista za borbu protiv narkomanije i pisac, a povod njegovg dolaska u naš grad jeste promocija knjige “Dersovi i druženja”.

Velika sala lukavačkog doma kulture bila je puna, kao što je i na svim predavanjima hafiza Bugarija. Na vrlo pristupačan način hafiz Bugari je govorio o važnim i teškim temama, kao što su velikodušnost i poštenje, odgoj, međusobni odnosi, brak, ovisnosti i drugim svakodnevnim situacijama i dilemama. Njegov govor je univerzalan, demokratski i filozofski, multikulturalan i multivjerski, racionalan i iracionalan, srčan i emosionalan, uman i razuman i nadasve duhovit. Probudio je pažnju prisutnih koji su mu nakon predavanja postavljali pitanja.

Promociju knjige “Dersovi i druženja” organizovali su Općinska i Kantonalna asocijacija mladih Stranke demokratske akcije uz podršku Općine Lukavac.

(RTVL)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x