Dinela Priluškić pobjednica festivala

1 1.429

U prepunoj dvorani lukavačkog Centra za kulturu, RTV Lukavac je održala 3. festival “U susret proljeću” na kojem su nastupila po dva predstavnika iz svih osam lukavačkih osnovnih škola, te iz Sela mira Turija.

Manifestacija je takmičarskog karaktera, a učesnici su izvodili zabavne hitove domaćih i pjevača iz regiona. Proteklih mjesec dana u programu RTV Lukavac u posebnim emisijama predstavljeni su svi učesnici za koje se moglo glasati i slanjem SMS poruka.

Na samoj završnici manifestacije ocjenom stručnog žirija proglašena su tri najuspješnija učesnika, a to su Dinela Priluškić koja je osvojila prvo mjesto, drugoplasirana je Samra Mujkić i trećeplasirani je Ismedin Imširović. Najviše glasova putem televotinga dobio je Kenan Aljukić.
RTV Lukavac sa prijateljima manifestacije Općinom Lukavac, Centrom za kulturu, FCL, picerijom Best i restoranom Azuro potrudila se da svi učesnici uz zahvalnice dobiju i prigodne poklone. Nagrađeni su dobili robne poklone, te su, kao i prethodne dvije godine prvoplasirani po ocjeni žirija i pobjednik televotinga za svoje razrede osvojili ekskurziju. Zajedno s njima na ekskurziju idu i svi učesnici manifestacije “U susret proljeću”.
U revijalnom dijelu programa nastupile su muzičke sekcije Gimnazije i Ekonomske škole u Lukavcu. Specijalni gost i član žirija  bio je finalista muzičkog talent show-a “Zvijezda možeš biti ti 3″ Anis Djedović.
Manifestacija “U susret proljeću” je projekat koji u potpunosti podržavaju sve lukavačke osnovne škole, što se posebno vidi kroz angažman nastavnika muzičkog vaspitanja. Ove godine nastupili su: Mubina Đuzić i Amina Kapetanović iz OŠ “Lukavac Mjesto”, Denis Osmanović i Dinela Priluškić (OŠ “Dobošnica”), Kenan Aljukić i Samra Mujkić (OŠ “Prokosovići), Nermina Lukavačkić i Selma Avdić (OŠ “Puračić), Ermin Kurahović i Lejla Osmanović (OŠ “Gnojnica), Dženan Aganović i Amina Malkić (OŠ “Poljice”), Merima Alić i Ismedin Imširović (OŠ “Lukavac Grad”, te Gordan Karov i Esma Brkić iz Sela mira Turija.

Video sa manifestacije uskoro ćete moći pogledati na YouTube kanalu RTV Lukavac.

 

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac/Foto:RTVLukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
armin

Svaka cast Dinela samo takvo nastavi

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x