Održan sastanak Asocijacije KUD

0 885

Drugi sastanak Asocijacije Kulturno-umjetničkih društava Općine Lukavac održan je u Puračiću, a domaćin je bio KUD Puračić.

KUD Rudar u Sisku

Učešće na ovom sasatanku uzelo je devet KUD sa područja lukavačke općine i Ženski vokalni ansambl Doboščanke, dok dva KUD nisu prisustvovala. Sastanak je bio fokusiran na brojna pitanja koja mogu doprinijeti boljoj saradnji i koordiniranom djelovanju registriranih kulturno umjetničkih društava na području općine Lukavac.

Između ostalih, predstavnici KUD-a na sastanku Asocijacije razmatrali su i tačku o prikupljanju podataka o društvima za ažuriranje WEB stranice Općine Lukavac kao i tačku koja se odnosila na pripremu godišnjeg kalendara aktivnosti KUD-ova za 2011. godinu

Posebno treba istaći međusobno uvažavanje i toleranciju prilikom usaglašavanja stavova oko rješavanja pitanja dodjele novčanih sredstava za kupovinu opreme koja je kao „vruć krompir“ data Asocijaciji na rješavanje. Prema riječima predsjedavajućeg Asocijacije KUD-a općine Lukavac Hazima Osmanovića, bitno je da su nakon sastanka koji je trajao puna tri sata učesnici iskazali zadovoljstvo postignutim dogovorima i željom da se unaprijedi međusobna saradnja.Sledeći sastanak Asocijacije najavljen je za 18. mart ove godine, a domaćin će biti KUD „RUDAR“ Lukavac Mjesto. Prisutni na ovom sasatnaku složili su se da se na narednom sastanku Asocijacije KUD-a naše općine poseban akcenta stavi na rangiranje KUD za dodjelu sredstava predviđenih za nabavku neophodne opreme za rad te pripremi prvog zajedničkog kulturno zabavnog programa u organizaciji Asocijacije koji bi se trebao dogoditi već u aprilu ove godine.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x