Komisija za raspodjelu sredstava izvršila odabir projekata

1 734

Jučer je Komisija za raspodjelu sredstava po Drugom javnom pozivu koji je Općina Lukavac objavila krajem oktobra, razmatrala pristigle projekte udruženja građana i KUD-a i izvršila odabir prema Kriterijima za raspodjelu sredstava za udruženja građana i KUD-a.

Općina Lukavac

Tako je od 8 KUD-a koja su aktivna na području Općine Lukavca, njih šest ispunilo uslove, dok projekti dva KUD-a: KUD „Bosna“ iz Bokavića i KUD „Puračić“ iz Puračića, nisu u skladu sa Kriterijima o raspodjeli sredstava.

Od 15 projekata kojim su aplicirala udruženja građanja lukavačke općine po Drugom javnom pozivu, osam je prihvaćeno od strane članova Komisije. Riječ je o udruženjima koja, osim što ispunjavaju uslove prema zadatim Kriterijima, svojim projektima, barem djelimično, rješavaju aktuelnu društvenu problematiku, kao što je sprečavanje nasilja mladih i angažovanost u svim oblastima, naročito sporta, sve u cilju pozitivnog djelovanja na pravilan razvoj ličnosti kod mladog naraštaja.

Udruženja građana, koja su u svom radu umjerena na ekologiju, aplicirala su sa projektima, koji vode konkretnim akcijama na području Općine Lukavac, ali i ekološkoj edukaciji, sve u cilju podizanja svijesti građana o ovom problemu. Konačnu odluku o dodjeli sredstava po Drugom javnom pozivu, koja će biti uvjetovana i prilivom sredstava u općinski budžet, donijet će, na prijedlog Komisije, Općinski načelnik.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ZA Harisa

Zašto KUD„Puračić“ iz Puračića, nije u skladu sa Kriterijima o raspodjeli sredstava.
Može li precizniji odgovor ?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x