Kolegij OV Lukavac podržava pravo građana na mirno okupljanje i protest

10.2.2014. - Mirni protesti u Lukavcu
0 595

Kolegij Općinskog vijeća je, na vanrednom sastanku održanom dana 11.02.2014.godine, na kojem su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac Dževdet Osmanbegović, Općinski načelnik Dževad Mujkić, načelnik Policijske uprave Lukavac Zijad Srabović, te predstavnici Klubova vijećnika političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Lukavac ( SDA, SDP, Stranka za BiH, SBB, Koalicija SDU i SPU, BPS-SH i Nacionalne manjine) je razmatrao aktuelnu bezbjedonosnu situaciju na području Općine Lukavac u vezi sa protestima građana, te u vezi s tim usvojio slijedeći zaključak.

Kolegij Općinskog vijeća podržava legitimno pravo građana na mirno okupljanje i protest u granicama zakonskih ovlaštenja bez upotrebe sile i uništavanja državne imovine.

Kolegij Općinskog vijeća i Kolegij Općinskog načelnika su spremni razgovarati sa predstavnicima građana koji definišu svoje zahtjeve u granicama ovlaštenja lokalne zajednice i iste dostave Općinskom vijeću.

Kolegij Općinskog vijeća daje punu podršku Općinskom načelniku Dževadu Mujkiću koji je na prethodnim lokalnim izborima legitimno izabran velikom većinom građana u skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x