PDA: “Problem javnog prevoza putnika nije problem prevoznika, nego SDA i SDP vlasti”

7 5.010

Na email: redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje OO PDA Lukavac koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Na općini Lukavac 25 godina je na vlasti SDA i SDP , a protekle dvije godine na čelu općine je i načelnik iz reda SDP-a, a većinu u vijeću čine vjećnici iz SDA te oni čine polugu vlasti na općini Lukavac.

Oni su za sve dobro na općini Lukavac zaslužni, a za sve loše moraju snositi krivicu, a građani općine znaju kakvo je stanje na općini. Oni upravljaju javnim preduzećima na općini u kojima imamo katastrofalno stanje, a za koje krivicu mora snositi SDA i SDP kao poluge vlasti kroz Općinsko vijeće – većinu čine SDA vjećnici i kroz ulogu načelnika Općine iz reda SDP-a.

Nama kao političkom subjektu opšti interes je na prvom mjestu te želimo da vlast na općini Lukavac sačinjena od SDA u općinskom vijeću i SDP načelnika u okviru zakonske regulative riješe funkcionisanje javnog prevoza putnika na Općini Lukavac kako je to zakonom regulisano.

Problem javnog prevoza putnika nije problem prevoznika nago SDA – SDP vlasti. Nas uopće na zanima kome će biti povjerena uloga prevoznika, nego nam je interes da građani dobiju prevoz kakav zaslužuju, a kakav im do sad nisu uspjeli obezbijediti načelnik SDP i općinsko vijeće čiju većinu čini SDA .

Politička platforma pokreta demoktratske akcije jeste borba protiv diskriminacije građana, izjednačavanje i ravnopravnost svih građana države BiH za što se nesebično borimo, a još intezivnije će mo se boriti nakon 07.10.2018. godine. Mi se razlikujemo od drugih političkih partija iz razloga što nam je na prvom mjestu opšte dobro, kao i to što želimo izjednačiti prava svih građana BiH kao i samih građana općine Lukavac. Boriti ćemo se da svi građani općine Lukavac imaju jednaka prava.

Kada mi poslije 07.10.2018. preuzmemo odgovornost za građane mi znamo kako ćemo u okvirima zakonske ragulative riještiti javni prevoza putnika na Općini Lukavac.

Mi ćemo se izboriti da naši đaci, studenti, penzioneri, nezaposleni imaju jednaka prava kao i naši građani u Sarajevu, Zenici, Banja Luci i Brčko Distriktu.

U Sarajevu đaci, studenti, penzioneri, nezaposleni plaćaju mjesečnu kartu u iznosu od 16 KM, a ostalo subvencionira općina – kanton iz budžetskih sredstava.

Mi ćemo se zalagati da naši građani imaju ista prava kao i građani Sarajeva, Zenice i ostalih gradova.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
crni

Ja sranj”, mislite izbore dobiti ucjenama, e neće moći, popušili ste čim ste osnoali ovu stranku sa kriminalcem na čelu, a i mi jedva čekamo 7. oktobar. Bumo vidjel.

Realan

“Kada mi poslije 07.10.2018. preuzmemo odgovornost za građane mi znamo kako ćemo…”
hahahahahhahahah… pa necete vi nakon 7.10. doc na vlast u Opcini, a vec ste vlast na kantonu??? wtf?? Ovo mora da je Salibasicev mali pisao… 😀
hahahha, joooj, pa jel ovo moguce… u zivotu nista gluplje nisam procitao…. hahahahh… ooooj…

Sda

Slabe su vam sanse da pobjedite.fuj pda

Soda

A saopstenja i govana,,,,

Same

Zabimljivo, negdje se moze a negdje ne moze komentarisati. PDA je skup vekikih kriminalaca , a nesto manji su SDA i SDP.
GIPS je proizvod SDP vlasti iz Tuzle koji su dozvolili da se ovo preduzece privatizuje od strane Junuzovica i preuzme monopol nad prevozom i cijenama. Da je monopol jasno je jer su sve linije dateGIPSu, niko nije raspisao tender za izbor prevoznika. Zasti su njima date sve linije?
Ako Lujavac zeli prevoz, onda moze raspisati tender, naci izvidjaca za prevoz u svim linijama . Ima ih mnogo koji ce se javiti. I zasto mora biti jedan izvodjac za sve linije, moze biti vise izvodjaca i vise ugovora sa prevoznicima.

Milenko Blagojevic

Partije javno vozikaju gradjane…

caca

Najbolje je da ovaj problem prevoza na području općine Lukavac riješi budući ministar saobraćaja iz PDA Hasan Hankić-SUS diplomirani inženjer mendžamenta inače kolega predsjednika Suada Salibašića.Čovjek je od posla, a u prevoz putnika se razumije.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x