Ibrahim Čeperković podnio ostavku na funkciju predsjednika

3 768

Kako je i najavljeno u Domu kulture u Lukavcu održana je Vanredna Skupština Udruženja pčelara općine Lukavac.

Jedan od razloga za održavanje Skupštine je i ostavka predsjednika ovog udruženja Ibrahima Čeperkovića koji je zahvalivši se svima na dugogodišnjoj odličnoj saradnji u svom izlaganju obrazložio ostavku, a riječ je o bolesti koja mu onemogućava daljnji rad na obavljanju ove dužnosti. Svoju ostavku na mjesto dopredsjednika podnio je i Izet Jusufović, a isti je danas izabran i za predsjednika udruženja. Takođe su izabrani i novi članovi Skupštine udruženja, kao i sekretar.

Kako već mjesecima Udruženje vodi borbu sa teškom zaraznom bolešću pčela koja je najaktuelnija u MZ Devetak novoizabrani predsjednik govorio je o aktivnostima koje se vode na suzbijanju daljneg širenja iste, a bilo je govora i planovima Udruženja za naredni period, kao i aktivnostima kantonalnog Udruzenja pčelara. Jedna od narednih aktivnosti kako je dogovoreno na današnjoj Skupštini je prikupljanje dokumentacije o stvarnom broju košnica i pčelara na području naše općine. Udruženje trenutno broji 39 registrovanih pčelara, a broj bi se mogao povećati ako bi Udruženje stvorilo bolje uslove za podsticaj koji do sada nije bio redovni. Skupštini su prisustvovali i članovi Udruženja iz nekoliko općina Tuzlanskog kantona, kao i stručnjaci iz oblasti pčelarstva koji su održali predavanje na temu Američka trulež pčelinjeg legala, a između ostalog govorili su o i Američkoj gnjiloći, kako je prepoznati kao i načinu suzbijanja ove opake bolesti za pčele.

 

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dilaver

Čestitamo Izetu Jusufoviću na izboru za Predsjednika Udruženja pčelara , i želimo da bude marljiv kao pčela u obavljanju našestranačkih aktivnosti .

for admin

Može korekcija naslova, pa onda delete ovog commenta?

ruvejd

E dilavere ti svaku vijest moraš prokomentarisat na tebi svojstven način,upleo si se čak i među insekte

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x