fbpx

GIKIL dobio certifikat ISO 9000:2008

3 min. za čitanje

Naime, predstavnici oficijelne certifikacijske kuće iz Slovenije uručili su GIKIL-u certifikat ISO 9000:2008 kojem je prethodilo godinu dana rada na dokumentaciji sistema za kvalitet. Prema riječima Slobodana Primorca, menadžera za kvalitet Uprava ove kompanije još početkom januara 2012. godine donijela je odluku da okonča proces uspostave sistema za kvalitet koji je započet još 2004. godine.

“Nakon donošenja ove odluke oformili smo odbor za kvalitet i angažirali konsultantsku kuću IDEA Company iz Gračanice. Zatim smo po sektorima u kompaniji organizirali timove koji su uradili izvrstan posao”, objasnio je Primorac, te dodao da se proces certifikacije obavljao u dvije faze, od kojih je prva završena početkom septembra, a druga u oktobru.

“Sam postupak certifikacije za nas je bio jedan vid edukacije. Također, certifikat je i potvrda da naša kompanija radi u skladu sa svjetskim standardima, ali je i istovremeno obaveza za sve uposlenike GIKIL-a, a posebno menadžment da nastavi sa održavanjem i stalnim usavršavanjem ovog sistema”, zaključio je Primorac.

GIKIL već osam godina radi na unapređenju kvaliteta poslovanja, pa je tako i prva kompanija koja je nakon Japana implementirala TPM metodologiju i 2009. godine dobila i nagradu za Izvrsnost. Prema riječima Suada Dubravića, zamjenika generalnog direktora GIKIL-a, obzirom da ova kompanija preko 90% svojih proizvoda izvozi, dobijanje ISO certifikata je vrlo značajno jer inostrani kupci sa kojima GIKIL posluje, osim kvaliteta proizvoda traže i certifikaciju tog kvaliteta.

ompanija GIKIL danas je bila i domaćin devete zajedničke proslave u povodu indijskog Festivala svjetlosti DIWALI. Uposlenici kompanije sa svojim kolegama iz Indije podijelili su radost obilježavanja velikog praznika borbe dobra nad zlom. “Diwali znači pobjedu znanja nad neznanjem, dobra nad zlom, ali također, Diwali se slavi i kao Nova godina za uspješnost kompanija, tako da danas molimo božicu Lakšami da odgana loše stvari i unese dobro i prosperitet u privatne živote uposlenika i GIKIL”, istakao je Santanu Kumar Nath, generalni direktor GIKIL-a.

Indijski uposlenici GIKIL-a zajedno sa svojim suprugama i djecom upriličili su tradicionalnu Puđa ceremoniju kada su tražili blagoslov od Lakšmi, boginje bogatstva i prosperiteta.

(SodaLIVE.ba/Ekapija/Sponzorisani članak)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

nadam se da cu sresti bar jednog indijca u gradu pa da posteno iskalim sav ovaj dugogodisnji bijes koji su mi cigani stvarali tokom rada sa njima

a sto narod potrovase *** im se..dabogda krepali svo

jos kad bi i filtere stavili…..

jb ti nasu drzavu kad nam *** vode fabrike

Trebali su staviti cijenu za koliko se novca dobije taj certifikat ***
Da zagadjuje Ljubljanu kao sto zagadjuje Lukavac mogao bi dobiti samo smrtnu kaznu od slovenaca al posto truje nas moze dobiti i Nobelovu nagradu ** svima.

Ma nećemo ZAGAĐIVANJE I RAK, HOĆEMO ZDRAVE VODE I ZRAK!

svi se brinete o zagadjenju koje koksara pravi a niko ne spominje kakvu hranu jedemo i da li je neko kontrolise pa nemozemo svi zivit od iraka i afganistana zato nam i jeste ovakav standard

Koksara je na 1. mjestu po zagađivanju okoline u FBiH !I prije je radila i zagađivala ali bar se nije hvalila njena “izvrsnost i kvalitet”.Nekad je imala preko 4000 radnika dobro plaćenih, a danas oko 1000 uglavnom slabo plaćenih,dok je u rukama porodice Mital iz Indije, koja je na Forbsovoj listi najbogatijih na svijetu među prvih 10.Pitaj te radnike GIKIL-a koksare pa ćete čuti istinu o uslovima u kojim rade!

Ovakve kao sto je ovaj indijac nazalost stite vlasti a mi gradjani moramo to trpjeti.Jedan od deset najbogatijih u svijetu vara nase firme i dobavljace ne placa im na vrijeme a neke dovodi na rub rentabilnosti i za to sve bude zasticen od nasih vlasti.Svaki Bosnjak koji ima imalo jaku firmu ili stabilan posao ne moze da se kutarise nasih inspekcija koje pola dana provedu u istrazi i pronalazenju “nezakonitih” radnji da bi na kraju izricali nenormalno visoke kazne za nase uslove.Na svaku prijavu gradjana o zagadjenju od strane cevabdzinica restorana i ostalih objekata koji imaju odzak nasi inspektori dotrcu bez duse da to provjere jer postoji prijava od strane gradjana a to sto 15 godina taj GIKIL,SODA i njima slicni ispustaju otrove nema nikave reakcije nasih vlastodrzaca. Za indijca mi nije ni cudo jer oni vjeruju u KRAVU al mi cudo za ove nase oni vjeruju u dragog Boga a ne stite nas obicne smrtnike od ovih sto imaju ISO 9000-2008