Formirana nevladina organizacija City Angels Lukavac

3 1.151

U Sali za sastanke Doma kulture Lukavac u prisustvu osnivačkog odbora i gostiju iz Tuzle, održana je konstituirajuća sjednica City Angels Lukavac.

Merima Hrvatović

Na sjednici je zvanično uručen statut rada City Angels organizacije, a izvršen je i izbor koordinatorice koja će biti zadužena za formiranje radnog tijela organizacije. Za Koordinatoricu je jednoglasno izabrana Merima Hrvatović, a za zamjenicu Irina Jašarević.

City Angels je nevladino neprofitno udruženja građana koje okuplja sve ljude dobre volje bez obzira na njihvu vjersku, rasnu, starosnu, polnu ili životnu dob. Naša vizija je svijet bez siromaštva, cilj pomoć ugroženima kojima je pomoć prijeko potrebna. Vizija udruženja City Angels je da se po ko zna koji put iz našeg grada pošalje poruka ljubavi, solidarnosti, mira i tolerancije.

Sa današanje sjednice

Naša zemlja je u teškoj socijalno ekonomskoj situaciji gdje siromaštvo i kriminal svakim danom rastu. Postojanje organizacije Gradskih Anđela i volontiranje plemenitih pojedinaca dalo bi tračak nade i vjeru u život onima kojih je sistem u kojem živimo doveo na rub egzistencije. Treba napomenuti da nevladina organizacija City Angels za sada ima svoj ogranak u Tuzli, Živinicama i Lukavcu a da je sjedište organizacije u Italiji.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
somebody

Svaka cast inicijatorima i zelim vam uspjesan rad 🙂

......

“City Angels”
heeeeeeeeeeeeeeeee jaaaa

Pupoljak

A ko je sad pare smaknuo!? 😛 Gradski anđeli, ajde da vidimo šta će učiniti 😀

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x