Formiran tim za izradu lokalnog akcionog ekološkog plana

3 567

Općina Lukavac je, nakon odluke Općinskog vijeća 31. januara počela sa realizacijom izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana .

Ilustracija

Općina Lukavac je, nakon odluke Općinskog vijeća 31. januara počela sa realizacijom izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana . Cilj ovog dokumenta je utvrđivanje stanja okoliša u općini Lukavac, identifikacija najalarmantnijih problema, te pokretanje aktivnosti za njihovo rješenje i poboljšanje stanja.

 

Prema riječima koordinatora za izradu lokalnog akcionog plana Amira Sejdinovića, projekat bi trebao biti završen do kraja godine.

Održan je i prvi sastanak na kojem je imenovana radna grupa koju će sačinjavati 14 osoba. Na osnovu odluke općinskog načelnika za članove tima u realizaciji izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana imenovani su Esad Suljić, Fikret Plavšić, Jozo Tunjić, Jasminka Dugonjić, Aida Kavazović, Fahrudin Hasanhodžić, dok je za koordinatora izabran Amir Sejdinović.

Kako je istaknuto na sastanku, proces izrade ovog plana će trajati godinu dana, planski će se i na sistematičan način prelaziti faze njegove izrade. O svim aktovnostima vezano za realizaciju ekološkog lokalnog akcionog plana javnost će biti blagovremeno informisanja. U realizaciju ovog projekta svojim prijedlozima ili sugestijama građani će također doprinijeti u provođenju ovog procesa. Podsjetimo i to da općina Lukavac projekat LEA sprovodi u okviru MDG-F programa očuvanaja okoliša i klimatskih promjena.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
vANJA

Nije mi jasno zasto se u ovo ne ukljuci i NVO….??

Damir

Meni nije jasno koliko NVO imamo na opštini?? I koje su to NVO tj. koji im je cilj????

Nermin

Sve je to pranje para,sto vise komisija-timova vise se para rasipa u privatne dzepove.
Da li iko vjeruje da neko na vlasti radi nesto korisno i pametno za zajednicu.Za sebe oni rade ,pa svako se uvalio u neku komisiju i osim budzetskih plata namaknu jos koju hiljadu mjesecno.Kakva baaa Ekologija u Lukavcu,da to postoji ne bi turci,indijci i svabe kupovali fabrike i bogatili se sa nasim ministrima i ostalim budzetskim lopovima dok nasi radnici sve cesce zvrsavaju na birou i na ulici.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x