Formiran Rotary klub Lukavac

10 691

Nakon gotovo šezdeset godina ideja rotarijanstva je ponovo zaživjela na ovim prostorima. Uz svesrdno angažovanje prijatelja iz Rotary kluba iz Tuzle, inicijativni odbor Rotary kluba Lukavac organizovao je prvi radni sastanak na kojem su učešće uzeli brojni profesori i stručnjaci iz raznih oblasti, te predstavnici vlasti, a riječima dobrodošlice prisutnim se obratio načelnik Općine Lukavac gospodin Dževad Mujkić.

Veliki doprinos u stasavanju Rotary kluba Lukavac dao je i , guverner Austrije i predsjednik Međunarodne organizacije Rotary klubova koji je vlastitim primjerom pokazao svu veličinu Rotary ideje. Članovi kluba iz Lukavca obavili su sve aktivnosti na registraciji, izboru organa i definisanju programskih aktivnosti, što je rezultiralo prijemom Rotary kluba Lukavac u svjetsku zajednicu Rotary klubova početkom aprila ove godine.

Rotary je organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom svijeta, u cilju pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu. Začetnik Rotary ideje Paul Harris, humanista iz Čikaga, organizovao je i osnovao prvi Rotary klub 23. 02. 1905. Paul Harris je 1910. godine postao prvi predsjednik svjetske organizacije Rotary International.

Kako tvrdi Profesor Edhem Muftić, jedan od inicijatora osnivanja lukavačkog Rotary kluba, najčešće citirana poruka iz oblasti poslovne etike je “Rotarijanski test četiri pitanja”. Svi Rotarijanci znaju ovu poruku i treba da je se pridržavaju:

Za sve stvari koje mislimo, govorimo ili radimo, treba da se zapitamo:

– Da li je istinito?

– Da li je pošteno prema svima?

– Da li će dovesti do dobre volje i boljih prijateljstava?

– Da li će biti korisno za sve?,

Na sastanku je između ostalog podpisan Memorandum o saradnji između Općine Lukavac i Rotary klubava iz Tuzle i Lukavca što predstavlja širenje ideje rotarijanastva na području naše Općine čime je stvorena podloga za realizovanje Programa i Projekata koji ističu čovjeka u prvi plan.

Prvi predsjednik Rotary kluba u Lukavcu je Bilal Salkić i njegovo ime će biti ugravirano na zlatnoj pločici lente koju će naredne godine uručiti svome nasljedniku. Na kraju manifestacije članovima Rotary kluba Lukavac na rever su zakačene značke ovoga kluba. Inače lukavački Rotary klub broji 21 člana.

(SodaLIVE.ba/FOTO: RTVL)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
com

dzevdo i rotary klub, hahahahahahahahahahahahahahahahaa

Šizofreničar

Jebo pozitivne stvari, kad vise imamo loših. 
Eno opet pucnjava u Milleniumu i to valjda bili sa puškama ccc 

Radnicki

kakva pucnjava ko na koga ima li ko kakvih info??

dino

Dževdo i Bilal cirkus kakvi oni i rotari klub omrzle su mi te iste face treba dovest ljude koji će nešto uradit ovom Lukavcu.

soda boys

posteno k'o u posti..

lovokradica

pa dobro hocel se oni rotirat godisnje il svaka tri mjececa?

boze

Boze dragi Bilal i rotary heehehheheheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhh

samo

Meni samo da je vidjeti spisak clanova kluba da se ismijem. I ova dva sa slike me gotovo dovode do suza 🙂

NURYGA

Da li je istinito?

– Da li je pošteno prema svima?

– Da li će dovesti do dobre volje i boljih prijateljstava?

– Da li će biti korisno za sve?
BILAL haahhhhahh

KOLAPS

ISTINITO JE EDO,DZEVDO I BILAL DAJU SVE VANREDNE ZARADE U HUMANITARNE SVRHE ZA PRIMJER OSTALIM CLANOVIMA ROTARIJA! POSTENO JE PA KO KOME! KORISNO JE POSTO MISLE PONOVO BITI NA LISTAMA,RAZNIM KOMISIJAMA, UPRAVNIM ODBORIMA!!! BIT CE DOBRE VOLJE POSTO NECE U PENZIJU DOK SU ZIVI. A OMLADINA JE “NESPOSOBNA” I “NESKOLOVANA” NE BI ZNALA NISTA VODITI? AFERIM LOP… SAMO VI SVOJOJ PORODICI OBEZBIJEDITE SVE DOK IMATE PRILIKU A NAROD JE BOLAN “OVCA” NEMA POJMA NI O CEMU!!!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x