Fabrika cementa Lukavac realizuje izvozni posao u Libiju

1 1.282

Dva voza s 26 vagona cementa otpremljeni su krajem septembra prvi puta željeznicom iz Fabrike cemeta Lukavac prema Libiji te predstavljaju jedinstveni ekološko-izvozni projekat ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u cijeloj regiji Jugoistočne Evrope.

img_1014
Ovim projektom Fabrika cementa Lukavac postaje jedna od prvih kompanija koja uspostavlja poslovne veze sa tržištem Libije.

Pokrenutim izvoznim aktivnostima, Fabrika cementa Lukavac doprinosi širenju pozitivne slike o kvalitetu proizvoda iz BiH, ali istovremeno popravlja i izvozni saldo BiH.

img_1030
Ovaj svojevrsni projekat bilo je moguće realizovati zahvaljujući konkurentnosti proizvodnje u Fabrici cementa Lukavac, koja je između ostalog, postignuta i kroz upotrebu alternativnih goriva u procesu proizvodnje.

Ukupno očekivane količine izvoza do kraja godine od 30.000 t cementa će barem dijelom pokriti manjak ovog građevinskog materijala na libijskom tržištu, koji se pojavio nakon ponovnog aktiviranja infrastrukturnih projekata u ovoj zemlji.

img_1046

U organizaciji izvoza cementa za Libiju uz transportnu firmu Agit, sudjeluje Luka Ploče, te Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine i Željeznice Republike Srpske, kao partneri u kopnenom dijelu prijevoza.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
elvis

masala ,masala 🙂 samo naprijed …

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x