Edukacija na temu “Problemi ovisnosti i razumijevanje informacija”

7 751

Razumijevanje ranjivosti mladih, problemi i posljedice ovisnosti, veza između ovisnosti i disfunkcionalnih porodica, kao i identificiranje odgovarajućih strategija za prevenciju i rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama su pitanja od izuzetne važnosti kako za obrazovne ustanove, aktivizam nevladinih organizacija, tako i za i roditelje mladih iz Lukavca.

lukavac_1

Učesnici ovog treninga/edukacije biti će predstavnici/e i članovi/članice organizacija, udruženja, škola i neformalnih grupa koje rade sa mladima, ovisnicima i intravenskim korisnicima droga iz općine Lukavac.

Predavači na ovom treningu/edukaciji biti će Esmina Avdibegović, doktor medicine, Nermin Mujkanović, direktor JU CROPS, Smoluća i i Azem Poljić, pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

Projekat se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III – LOD III“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Trening/edukacija će se održati u subotu 12. oktobar 2013. godine u Hotelu ”Lukavac” u Lukavcu sa početkom u 09:00 sati. Najljubaznije  se moli posjetioci da u hotel dođu prije 09:00, kako bi na vrijeme počeli sa edukacijom.

Troškovi učešća (materijal za trening, certifikati, ručak i osvježenje) biti će, pokriveni iz budžeta projekta (od strane organizatora) u skladu sa UNDP-ovim pravilima.

Svi potencijalni posjetioci se ljubazno mole da svoje učešće i dolazak na edukaciju potvrde Mirzi Efendiću na mirza.efendic@mfs-
emmaus.ba , najkasnije do petak, 11. oktobra 2013. godine.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
loliipop

Svaka cast na ovome treningu , ali prije nego sto edukujmo mlade ljude o opasnosti droge moramo ukloniti DILERE iz grada za koje znamo imenom tko su i sta su ,pa tek onda upoznati omladinu s tim kad grad osvane CIST BEZ DILERA i NACELNIKA kojim se ni cim ne bavi 🙂 🙂

elvis

da nema narkomana nebi bilo ni dilera ….a kad ne bude bilo narkomana nece bit ni dilera ….logicno?? meni jest 🙂

ostali
Čopaj od države i sjedi pred kaficom

Edukacija na temu “Problemi ovisnosti i razumijevanje informacija” za hiljade Lukavčana koji su zarađivali za hljeb i drogu u Iraku i Afganistanu ….

lollipop

Čopaj od države i sjedi pred kaficom, mislim da bi trebao otic u Irak i Afg da vidis kako je biti tamo pa tek onda doc i ljude o tome optuzivat , tema je o edukaciji ljudi a ne o Iraku i Afgu,a ima citava tema u predhodnoj rubrici gdje mislim mozes ostavit komentar i izrazit svoje misljenje .

Stari Covjek

Posto sam se bavio sa OVISNOSCU alkoholizam,narkomanija i druge preko 30 godinaMislim da ovakve sesije su bacanje prasine i uhljebljenje pojedinaca kod nekih organizacija koje prodaju maglu.
Bez drazave i opsteg drzavnog sistema u borbi protiv ovisnosti od vrtica do penzionisanja nema hajra ni koristi.Korist imaju samo oni koji drpaju dnevnice ,ruckove i ostale privilegije.

ss

kehonja drzi prezentaciju a tarzo je koordinator

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x