Drugi dio seminara „Upravljanje projektnim ciklusom“

1 2.796

U hotelu „Senad od Bosne“ na jezeru Modrac, će se 25.–26.01.2011. g., sa početkom u 10,00 sati održati drugi dio seminara na temu „Upravljanje projektnim ciklusom“, na kojem će učešće uzeti osim predstavnika Općine Lukavac i predstavnici Gračanice, Doboj Juga, Osmaka, Petrova, Srebrenika i Tešnja.

Zgrada Opštine Lukavac

Organizator seminara je UNDP BiH, u sklopu Projekta „Sistem obuke za JLS“, kojeg primarno finansira SIDA, a implementira se u partnerstvu sa entitetskim savezima općina i gradova, nadležnim ministarstvima i agencijama za državnu službu/upravu. Svrha seminara je da se praktičarima iz JSL (jedinice lokalne samouprave), omogući upoznavanje sa domaćim i međunarodnim instrumentima i programima dostupnim za finansiranje lokalnih razvojnih projekata, kao i sa kritičnim elementima upravljanja projektnim ciklusom.

Na taj način će se JLS u BiH pripremiti za uspješno korištenje finansijske pomoći EU i sredstava iz drugih eksternih izvora finansiranja. Općina Lukavac je jedna od 22 jedinice lokalne samouprave u BiH, koja je odabrana da učestvuje na ovom seminaru, sve u cilju razvoja kapaciteta i razmjene iskustava službenika u organima lokalne samouprave.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
bolt

i to bas u senadu od bosne,nece ni oni svasta…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x