Donesena odluka o rješavanju stambenih potreba

0 1.196

U Tuzli je 29.10.2010. godine zasjedala Drugostepena komisija za rješavanje stambenih potreba branilaca i članova njihovih porodica kojom prilikom je verificiran Izvještaj o izvršenom nadzoru i predmetima za stambeno zbrinjavanje boraca i članova njihovih porodica Općine Lukavac, nakon izvršenog nadzora nad radom općinske Prvostepene stambene komisije u postupku dodjele bespovratnih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba boraca i članova njihovih porodica.

Nadzor koji je izvršen uključio je 29 predmeta korisnika PŠ – PB, 4 predmeta RVI i 64 predmeta DB preliminarnih listi za utvrđivanje finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i članova njihove porodice.

Drugostepena komisija je donijela odluku da se za tri korisnika utvrđuju finansijska sredstva za pomoć u rješavanju stambenih potreba, te je od 127.000,00 KM planiranih sredstava za korisnike PŠ – PB, raspoređeno ukupno 52.000,00 KM. Iznos od 101.500,00 KM koji je planiran Programom za korisnike RVI, nakon nadzora Drugostepene komisije, ostao je neraspoređen, dok su planirana sredstva za korisnike DB u iznosu od 127.000,00 KM, u cjelosti raspoređena. Komisija za rješavanje stambenih potreba u prvom stepenu, sačinit će na osnovu Izvještaja drugostepenog organa, rang listu kandidata, na koju će podnosioci imati pravo prigovora.

(Općina Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x