Dodijeljeni Cambridge certifikati

1 1.585

U Centru za strane jezike „Britannica“ u Lukavcu održana je svečana podjela certifikata prestižnog Cambridge univerziteta za kandidate koji su položili PET ispit, održan 4.6.2011.

Certifikate su dobili: Nejla Babić, Una Bajrić, Samra Bektić, Jasmina Buljić, Amila Ćosić, Lamia Halilović, Renato Kotorić, Belma Memić, Ilma Okanović, Amra Pezo, Samra Suljić i Naida Šiljegović.

Kandidati su u periodu oktobar 2010. – juni 2011. u Centru za strane jezike pohađali kurs za pripremu za ovaj prestižni ispit pod vođstvom profesora Bakira Rešidbegovića, koji nam je ovom prilikom rekao:

„Neizmjerno sam sretan i ponosan što je svih dvanaest učenika koji su započeli ovaj kurs sa uspjehom položilo ispit. Velika je stvar što je u našem gradu organizovano polaganje ovog prestižnog ispita, jer su takvi ispiti do sada u Federaciji BiH održavani samo u Sarajevu i Mostaru. Cambridge ESOL certifikat je najpriznatiji i najvrjedniji dokaz o poznavanju engleskog jezika u cijelom svijetu i nadam se da je ovih dvanaestero sjajnih učenika prva od mnogih grupa koji će steći ovakve certifikate u našem gradu. Iz svog dugogodišnjeg iskustva u nastavi engleskog jezika znam da su naša djeca talentovana za strane jezike i najbolja stvar koju mogu uraditi da iskoriste taj talent je da steknu ovakav dokaz o poznavanju jezika, priznat u cijelom svijetu.“

Centar za strane jezike kontinuirano prima prijave za kurseve pripreme za Cambridge ESOL ispite.

[nggallery id=174]

(SodaLIVE.ba marketing)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
željo

Čestitke i nadam se da će dobro iskoristit stečeno znanje i diplome.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x