Do kraja godine Lukavac će imati lokalni ekološki akcioni plan

2 825

Obzirom da se od strane nekoliko agencija Ujedinjenih nacija provodi povezivanje lokalnih i državnih aktivnosti BiH, u nastojanju identificiranja i prevazilaženja nekih od glavnih nedostataka upravljanja životnom sredinom i adekvatnom zaštitom, Općina Lukavac je među 23 općine u Bosni i Hercegovini pristupila pripremi i izradi Lokalnog ekološkog akcionog plana.

Lukavac

Tako je protekle semice održan još jedan u nizu sastanaka koji će ovu radnu grupu približiti kranjem cilju, a između ostalog na sastanku je pored MDGF GRUPE i konultantske kuća CRP iz Tuzle učeće je uzeo i Ričard Čivara nezavisni konultant EU koji će se prema najavama punim kapacitetom uključiti u evaulaciju ekološkog akcionog plana općine Lukavac.

Podsjećamo početkom ove godine imenovan je tim za izradu Lokalnog ekološkog akcionog plana kroz procjenu stanja životne sredine kako bi općina Lukavac dobila jedan od strateških dokumenata koji bi predstavljao osnovu za pristupne fondove EU.
Nakon što je urađeno više od dvije trećine posla očekuje se mišljenje konultanta EU o dosadašnjim aktivnostima tima za izradu LEAP dokumenta, a kako ističe Amir Sejdinović, koordinator LEAP tima općina Lukavac bi već do kraja ove godine mogla imati Lokalni ekološki akcioni plan.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Prst

Da se kladimo u sta hocete da u tom ekoloskom planu NIGDJE nece biti pomenut onaj bijeli djeriz koji istice iz Sishedzama u nasu Sprecu i ubija sav zivot u njoj a to je jedina prava ekoloska katastrofa u Lukavcu i nizvodno sve do Doboja i dalje.
Opet ce se sve svesti na novoj otimacini para od naroda za komunalne usluge koje nece biti ni redovno ni kvalitetno provodjene, neke “projekte” nikad nece biti uradjeni onako kako ce nam umotati u celofan da nam serviraju te neke komisije i “opstinska tijela” koja ce “pratiti sprovodjenje” cijelog tog cirkusa a u kojima ce nasi dicni nehljebarski opstinski zastupnici zastekat jos pokoju hiljadicu za nesto sto nit ce raditi nit ce iki od toga imati koristi.
Da nece opet uredjenje rijeke Sprece za opstinske pare a Siletovu korist ko sto je uradjeno oko Siletovog placa gdje ce mu biti benzinska (preko puta NASKO-a)?
Sta li ce sad “Dzevdo i 40 zastupnika” izmodati da narodu napune usi a sebi dzepove?

prstić

Može li koja komisija il radno tijelo biti oformljeno a da u njemu ne bude amir sejdinović il fahrudin hasanhodžić il suljo suljević i bilo ko od ovih dževdinih luzera,i baš me interesuje imali ovaj “projekat” kakve veze sa onim parama što su dževdo i 40 hajduka uzeli za deponiju smeća u Huskićima a od deponije ni traga ni glasa niti to nama treba na našoj opštini.
A možda sam samo paranoičan,možda treba koja para da se uhljebi još koji lopovov il nesposobnjaković iz sda u komunalno.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x