“Dječija radost” je pravo mjesto za djecu i roditelje

2 2.141

Dječija radost je Udruženje za djecu sa kretivnim radionicama i sekcijama koje bi pružile djeci svih uzrasta utočište i sigurno mjesto za razvijanje svojih talenata, a roditeljima mogućnost da svojoj djeci pruže adekvatnu zamjenu za vrijeme koje nisu u prilici da provedu zajedno ili nemaju mogućnost da im priušte aktivnosti koje su skupe.

UG "Dječija radost" Lukavac

U današnje vrijeme kada se sve svelo na posao i borbu za opstanak svjedoci smo nemogućnosti da se posvetimo svojoj djeci. Ovo je i jedan od razloga sve češće maloljetnicke delikvencije. Djeca su u situaciji da zovu u pomoć, ali niko ih ne čuje i nije u mogućnosti da im pomogne.

Mi smo tu i spremni smo dati sve od sebe da djeci pružimo nekoliko sati sigurnosti, konstruktivnog razgovora, zanimljivih radionica i da ih kroz igru pokušamo uputiti kako da nastave ići u pravom smjeru. Želja nam je vratiti djeci igre kojih smo se mi igrali, maknuti ih od kompjutera, televizije i statičnih igara koje su danas sve popularnije.

UG "Dječija radost" Lukavac

Produženi boravak je kvalitetno osmišljen program za djecu. Dijete ima dovljno prostora i mogućnosti za razvijanje kreativnosti, intelektualnih sposobnosti, rada u zajednici, a posebno proces socijalizacije kroz radionice koje imamo svakodnevno.

Otvorili smo vrata za svu djecu i krenuli smo sa radom 8. Decembra 2011.god, a nalazimo se u ulici Armije BiH bb. u površini od 106 kvadarata. Finansiramo se donacijama i mjesečnim članarinama, te kroz akcije koje stalno pokusavamo realizirati.

Trenutno do sad imamo dvije vrste aktivnosti: Rođendane i Dnevne aktivnosti gdje radimo: kreativne radionice i engleski jezik. Od 1. februara krećemo sa pripremom djece predškolskog uzrasta za polazak u skolu. Imali smo i maskenbal i dodjelu paketica…

UG "Dječija radost" Lukavac

Za sve one koji su u mogućnosti pomoći u radu udruženja novčano, to mogu učiniti uplatom na ziro racun otvoren u NLB Tuzlanskoj banci, na broj žiro računa: 1321002011090047.

Uplaćena sredstva će se koristiti isključivo za troškove najamnine i režija dječijeg kluba. Zahvaljujemo se na pomoći i spremnosti da podržite rad Udruženja “Dječija radost” a samim time i pomognete da Dječija radost ostane na raspolaganju djeci…

Kontakt informacije: 061/148-509

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
mafia

fino fino.za svaku pohvalu.
nego mogli ste traziti od nacelnika da vam pomogne,da vam se ustupi mala dvorana u domu kulture.ako se ne varam jos uvijek zjapi prazna

renger

Dobra ideja da se kroz nevladin sektor zgrnu dobre pare.
Svaka cast na ideji, em korisno za djecu, em dobra zarada!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x