Uhapšen Nermin A. za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio 14 razbojništava

5 817

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su nakon pojave niza krivičnih djela – razbojništva, učinjenih na području Tuzlanskog kantona (od kojih je najviše u Tuzli, te Lukavcu i Živinicama), u decembru 2009. i januaru 2010. godine, gdje su predmeti napada najšešće bile radnice trgovinskih i drugih zanatskih radnji, kao i građani, odnosno osobe kod kojih je primjećen novac, intenzivirali operativne aktivnosti u cilju identifikacije učinioca ovih krivičnih djela.

Neki od objekata koji su bili predmet napada, uz upotrebu sile, prinude i prijetnje, na području općine Tuzla su: TR “Hari”, CM “Cosmetic”, STR “Gandi”, apoteka “Eurofarm”, TR “Hugo”. TR “Zem-Zem” i dr.

Tokom mjeseca januara ove godine, prikupljena su korisna saznanja, koja su indicirala jednu osobu, za koju postoje osnovi sumnje da je učinilac KD-a razbojništava, a radi se o:

– Nerminu A., rođen 1979.godine u Koraju, bez stalne adrese stanovanja, nakon čega se pristupilo utvrđivanju pojedinih činjenica od strane osoba koja su bile predmet napada.

Kao rezultat naprijed navedenih aktivnosti, dana, 01.02.2010. godine u večernjim satima u Ulici Aleja Alije Izetbegovića u Tuzli, Nermin A. je lišen slobode od strane službenika OKP PU Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio četrnaest (14) KD-a razbojništava, koja su nakon krim. obrade i potvrđena, s napomenom da je još uvijek u toku istraga o drugim mogućim razbojništvima na području Tuzlanskog kantona.

Nermin A. će nakon kriminalističke obrade biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, a s obzirom da postoji mogućnost prepoznavanja od strane građana i za druga krivična djela učinjena na području TK-a, uz saglasnost tužioca, objavljena je fotografija navedenog lica.

Sva korisna saznanja u vezi navedene informacije moguće je proslijediti na broj tel. Operativnog centra MUP TK-a 035 250-673 ili 122

(SodaLIVE.ba/MUP TK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
turkeshan

bas lijepo da svako vidi sliku od ovog sibicara

Iraq

jest on nama Glavit Masala…treba ga vratiti u materinu pa prepraviti dzukelu

beep

pravi kokošar

Muamer

Neka truhne u cuzi,radi njega sam ja moro lezat u pritvoru,da je neka faca makar nego bas kokosar.

mali

srce slatko jest mi ga zao,a bas neki fin gospodin

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x