U toku akcija na sprečavanju i suzbijanju stavljanja u promet opojnih droga, uhapšena dva lica

3 610

stop policijaSlužbenici policije PU Lukavac su radeći na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, operativnim radom na terenu došli do određenih saznanja, koja su ukazivala da lice Muhamed A., rođen 1980. godine iz Lukavca, vrši nedozvoljenu prodaju opojne droge “Heroin”.

Zbog postojanja osnova sumnje da se u stanu i drugim prostorijama, koje koristi Muhamed A. nalaze narkotička sredstva i drugi predmeti, izvršen je pretres istih, kojom prilikom su pronađeni sljedeći predmeti: – 1 kutija za pištoljsku municiju sa dva metka, – 4 paketića od pvc. folije, sa sadržajem materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”, – veća količina pvc. folije, koja se koristi za pakovanje narkotičkih sredstava. Pronađeni predmeti su izuzeti, a Muhamed A. je lišen slobode i predat nadležnom Tužilaštvu.

Istoga dana službenici policije MUP TK-a lišili su slobode četiri lica, koja se potražuju po naredbi nadležnih sudova, i to:

– Mahira A., rođen 1977. godine i Muhameda A., rođen 1980. godine, oba iz Lukavca, po naredbi Općinskog suda Živinice od 14.10.2009. godine, a zbog krivičnog djela – Paljevina iz člana 301. st. 1. KZ F BiH,

– Ervina B. rođen 1974. godine iz Gradačca, po naredbi Općinskog suda Tuzla od 09.06.2006. godine, zbog krivičnog djela – Protivpravno lišavanje slobode iz člana 179. st. 1. KZ F BiH,

– Elvira B., rođen 1986. godine iz Tuzle, kojeg potražuje PU Sarajevo od 02.09.2009. godine zbog krivičnog djela “Teška krađa” iz člana 287.stav 1. KZ FBiH i OKP PU Tuzla zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo – Razbojništvo.

(SodaLIVE.ba/MUP TK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
"WWW"

A ko je ovaj Muhamed stari kriminalac:), ima li neki nadimak?

casper

sigurno ga zovu ha*** 🙂

neko

da jeste..hamko,znam ga ja vrlo dobro

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x