U Lukavcu uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa rasturanjem narkotika

1.176

U okviru akcije „Neretva“ do sada je pretreseno 13 lokacija na područjima koje pokrivaju Centar javne bezbjednosti Doboj i MUP Tuzlanskog kontona.  Akcija je sprovedena u Lukavcu, Gračanici i Doboju u kojoj je uhapšeno 12 osoba, za dvije se još traga, a oduzeto je oko 6,5 kilograma heroina visoke čistoće i 10.000 KM, potvrdila je glasnogovornica MUP-a RS, Mirna Šoja.

Oduzeto je i preko dva kilograma smjese za povećanje obima heroina, oružje, municija, veći broj vozila, predmeti koji potiču iz krivičnih djela krađa i teških krađa, digitalne vage, te sredstava za pakovanje opojnih droga.U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim i oni koji će tokom dana biti predati Okružnom tužilaštvu u Doboju, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima trgovine narkoticima. Tokom jučerašnjeg dana na području koje pokriva CJB Doboj i MUP Kantona Tuzla, a po naredbama Okružnog suda Doboj, pretreseno je 11 lokacija, uhapšeno isto toliko osoba, te oduzeto više od kilogram heroina visoke čistoće. Navedena grupa se tereti za prodaju preko pet kilograma opojne droge heroin visoke čistoće i preko dva kilograma smjese za uvećanje obima heroina.Aktivnosti policije u akciji kodnog naziva “Neretva”, pratila je i Misija evropske policije u BiH.

Akcija “Neretva” je započela 20. aprila ove godine, a pod koordinacijom Uprave kriminalističke policije MUP RS-a, gdje su učestvovali pripadnici CJB Doboj, CJB Bijeljina, CJB Istočno Sarajevo i CJB Banjaluka.Akcija je usmjerena na dokumentovanje i dokazivanje krivičnog djela „neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga“, kao i drugih krivičnih djela.U toku 2009. godine pod nadzorom i kontrolom tužioca Željke Radović i Okružnog tužilaštva Doboj, pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Centra javne bezbjednosti Doboj počeli su prikupljanje informacija i saznanja o osobama koje su snabdjevači nižim i srednjim dilerima opojne droge heroin (oni koji rade „mravlju“ trgovinu i oni koji snabdjevaju dilere za „mravlju“ trgovinu) uglavnom za područje koje pokriva CJB Doboj.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

PREPORUČUJEMO

Komentarisanje nije dozvoljeno.