Rodbinska svađa okončana ubistvom: Detalji zločina u Bokavićima

2 7.772

Mustafa Hodžić (67) iz Lukavca predao se u nedjelju policiji, koja ga je uhapsila zbog sumnje da je ubio svog rođaka Edina Hodžića (50).

On je osumnjičen da je rođaka ubio iz improvizovanog pištolja nakon sukoba u Bokavićima. Ubistvo je prijavljeno pripadnicima MUP-a TK u nedjelju oko 13 sati.

Zločinu je prethodila svađa među rođacima koji su već ranije imali sukobe.

Navodno su njihove nesuglasice trajale godinama, a krvavi pir koji se desio u nedjelju započeo je sukobom i raspravom muškaraca u vezi sa zemljom.Sve se odigralo na jednoj livadi u spomenutom mjestu. Nastradali muškarac ubijen je hicima iz pištolja.

On je navodno upucan u glavu sa dva metka iz pištolja.Međutim, detalji ovog zločina zvanično će biti poznati nakon obdukcije tijela nastradalog Hodžića.Po prijavi zločina policija je izašla na mjesto događaja i pronašla Edinovo tijelo na livadi, a osumnjičeni Mustafa se mirno predao policiji.

Za ubijenog Edina šokirane komšije kažu da je bio uzoran i vrijedan. Ističu da je bio dobar domaćin i vrijedan majstor.O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije iz Odsjeka za opći kriminalitet.

Kako su kazali iz Kantonalnog tužilaštva TK, osumnjičeni će biti predat ovoj instituciji uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i drugim pratećim materijalnim dokazima.Dežurni kantonalni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela stradalog muškarca.

Nakon dostavljanja izvještaja tužilac će donijeti naredbu o sprovođenju istrage, ispitati osumnjičenog i odrediti koje će se dalje mjere i radnje preduzimati u ovom slučaju, objavile su Nezavisne.

3 9 votes
Ocijeni članak
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Armatura Cimenat

Jedan u grob a drugi na robiju, zemlja ostade “slobodna” .

Dzeko

Vise gine od gluposti nego ratova i pandemije

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x