Rezime nevremena: Lukavac pod vodom, klizišta, poplave, izgubljene tablice… (FOTO)

9 2.621

Velike padavine koje su u petak u večernjim satima pogodile Bosnu i Hercegovinu, posebno našu općinu, kao i uvijek napravile se velike probleme.

Mnogi putevi su blokirani, pojava klizišta, Lukavac pod vodom, kuće poplavljene…

Čekali smo dva dana, ali Općina Lukavac, kao ni Civilna zaštita se nisu oglasile po pitanju pričinjene štete.

Naš čitatelj Amel Turić se požalio na pojavu klizišta pored same kuće, kaže da je pozivao Civilnu zaštitu, ali da mu se naravno niko nije javio. Očigledno da nadležne službe ne rade vikendom i pored prirodne katastrofe, pa saopštenje na režimskom mediju (jer informacije od značaja za građane se ne šalju svim medijima) bi mogli očekivati tek sutra.

Izgubljena je i tablica E80-0-356, pa naš čitatelj moli da mu se pronalazač javi na broj 062751175.

Ovako je izgledao Lukavac nakon padavina kroz objektiv naših čitatelja:

3.4 5 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
maak

DELICA POTOK SAD JE NOVO IME

sep

To su generacijski projekti “ŠETALIŠTA”, koje je masno plaćeno, a nije urađena odvodnja oborinskih i fekalnih voda.Bitno je da se klupe poredaju i da se napravi SELFI.

Dzeko

Sutra je postrojavanje 1.cete 2.voda 3.bataljona profesionalnog odreda civilne zastite i salutiranje komandantu marsalu Edinu Delicu.
Lopate k nozi.
Pozdrav Opcini.
Pozdrav.

Borac Armije BiH

Vatsan je na površinu izbacio, al bukvalno, govna i kurtone. Iako Savjetnici iz penzije detaljnom analizom nisu mogli otkriti ko su vlasnici navedenih isplivaka, zasigurno se zna ko je najviše zasrao, a ko opet jeban.

Milenko Blagojevic

Izvinjavam se na pravopisnoj grešci. Treba: “Ulilo Mu u čizmu i vlaga “zbunila ” mobitel pa izostala nazočnost i”slikanje”.Jazuk vel'ki…”

Ado

Mijenjam juga za gumeni camac

Sodakox

Daj ba ne rise,Lukavac kako postoji uvijek je tu plavio,i sad odjednom do Delića,garant je zbog njega i Zagreb i Tuzla poplavila

Dzeko

Za tebe je to normalno sto svaka jaca kisa nanese vanago?

Sodakox

Lukavac je bio obična baruština,i ne može se gdje voda odvesti kada nagrne sa brda veća količina,i to je bio problem prije 50godina i biće još zadugo,ali ko želi neka krivi Delića,ne one prije,a vala i poslije Delića će druge kriviti.naravno ako nisu iz S D A

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x