Razbojnički upad u kuću Remina Ibrahimovića

0 691

lukavacNepoznate osobe upale su prekjučer ujutro u kuću Remina Ibrahimovića (33) u Kruševici kod Lukavca i teško ga pretukli bejzbol palicama. Ibrahimović je smješten u UKC u Tuzli.

– Trenutno je na Odjelu traumatologije Klinike za ortopediju UKC i van je životne opasnosti – kazala je portparol Amra Odobašić.

U vrijeme našeg boravka jučer u Kruševici, supruga Ibrahimovićevog amidžića Rasma Hankić ispričala nam je kako Remin u Kruševici nije pravio probleme, živio je život kakav je sam sebi izabrao.

– Njegov otac Hasan je odavno umro, majka Jasminka, brat Nermin, sestre Renata i Nermina rade u Njemačkoj. S njima navodno nije u dobrim odnosima pa mu ne šalju novac kako bi preživio. Bio je oženjen, ali ga je supruga s dvoje male djece prošle godine napustila. Čula sam da je dolazila policija, ne znam šta je bilo i ko ga je napao. Ne vjerujem da je u pitanju novac, jer on ga nije imao, sastavljao je kraj s krajem nadničareći kod metlara Eneza Sadikovića – ispričala nam je Rasma Hankić.

Komšija Enez Sadiković, koji jedini ima ključ Ibrahimovićeve kuće, kaže da ga je zadnju godinu pomagao.

– Težak je njegov samački život. Šta je bilo preksinoć, neka kažu istražitelji. Čuo sam da je bio s društvom u nekakvim svatovima, da su u njegovu kuću donijeli oval mesa. Ko je s njim bio, šta je dalje bilo tokom noći, niko ne zna. Neko priča da je Remin pao s balkona, neko da su ga prebile neke nepoznate osobe palicama po nogama i rukama – kazao nam je Sadiković te nam je pokazao krvavu odjeću i obuću pretučenog.

Prema odobrenju kantonalnog tužioca Mensura Topčića, uviđaj su obavili inspektori kriminalističke policije PU Lukavac.

(Avaz/SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x