Pritvor za Senada Derviševića i Kenana Nurkića

Ilustracija
0 876

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Senada Derviševića (36) iz Ilijaša i Kenana Nurkića (19), nastanjenog u Tuzli.

Ilustracija
Ilustracija

Dervišević je osumnjičen da je u julu 2013. godine sa saučesnicima počinio dva krivična djela razbojništva, te krivična djela nasilničko ponašanje i teška krađa. Nurkić se sumnjiči da je, također u julu 2013. godine, sa saučesnicima počinio dva krivična djela razbojništva i jedno teška krađa.

Naredba o provođenju istrage je donesena i protiv još dvije osobe koje su u bjekstvu, a osumnjičene su da su sa sučesnicima počinili krivično djelo razbojništvo.

Postoji osnovana sumnja da su Dervišević i još jedna osoba 26. jula 2013. godinje naoružani došli do kioska u Lukavcu i uz prijetjnu oružjem od radnice otuđili oko 200 KM.

Dervišević i Nurkić su osumnjičeni da su sa još jednom osobom 27. jula 2013. godine naoružani ušli u apoteku u Srebreniku, radnici prislonili pištolj na glavu i tražili novac, te joj je Dervišević zadao udarac drškom pištolja u glavu. Radi glasnih poziva radnice u pomoć, napustili su apoteku, sjeli u automobil koji su koristili, te se na magistralnom putu u blizini Srebrenika oglušili na poziv na zaustavljanje od strane policijske patrole. Patrola je zatim krenula vozilom za njima, da bi Dervišević kroz šiber automobila iz gasnog pištolja ispalio u zrak nekoliko hitaca.

Dervišević i Nurkić su osumnjičeni i da su 28. jula u večernjim satima u jednom tuzlanskom naselju ukrali automobil. Nurkić i još jedna osoba su osumnjičeni da su 14. jula 2013. godine maskirani ušli u trgovinsku radnju u Tuzli i uz prijetnju pištoljem od radnice otuđili oko 1.700 KM.

Dervišević i Nurkić su lišeni slobode 28. jula, te su uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu policijskih uprava Tuzla, Gradačac i Lukavac predati nadležnost Tužilaštva.

Za još dvije osobe koje su učestvovale u izvršenju krivičnih djela se traga.

Istraga je u toku.

Odjel za odnose s javnošću
Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x