Pretresi na 7 lokacija, pronađeno oružje i opojna droga

3 8.088

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su poduzimajući kontinuirane aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela, a postupajući po naredbama nadležnih Sudova, 27. i 28.04.2017.godine izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata, te putničkih motornih vozila na ukupno 7 lokacija na području Kalesije, Banovića, Srebrenika, Gradačca, Gračanice i Lukavca.

Prilikom pretresa porodične kuće, pomoćnih prostorija, dvorišta i pmv. u Srebreniku vlasništvo D.H., rođen 1983.godine pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: 304 tablete “medopar”, 5 tableta „tramadol“, vaga za precizno vaganje, medicinske pvc. šprice i dr.

Na području Gradačca u pretresu porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo M.M., rođen 1964.godine, pronađene su i privremeno oduzete dvije puške (jedna marke „CZ“ sa drvenim kundakom i jedna automatska puška marke „CZ“ sa preklopnim kundakom), jedan okvir za municiju, te 16 komada municije kalibra 7,62 mm.

Prilikom pretresa kuće na području općine Lukavac, koju koristi A.B., rođen 1989.godine pronađeno je i privremeno oduzeto jedno manje pakovanje sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”.

U pretresu porodične kuće vlasništvo E.D., rođen 1988.godine na području općine Gračanica, pronađeno je i privremeno oduzeto osam manjih pakovanja u kojima se nalazila biljna zeljasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“, digitalna vaga, vazdušna puška bez oznake, vazdušna puška marke „Kandar“ s optičkim nišanom, te manja količina dijabola za navedene vazdušne puške.

U toku je rad na dokumentovanju navedenih događaja, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti zbog vještačenja i daljnjih provjera, nakon čega će protiv pomenutih lica biti podneseni odgovarajući izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Milenko Blagojević

U komšiluku “plijene” MIG-ove, rakete i tenkove, vam praćke i tičarke. Ne daj bože da se opet u “svatove” ne moradne…

Neko

(jedna marke „CZ“ sa drvenim kundakom i jedna automatska puška marke „CZ“ sa preklopnim kundakom), jedan okvir za municiju, te 16 komada municije kalibra 7,62 mm.

Ja koliko vidim, na stolu su dvije stare vazdušne puške i dva paketa diabola 🙂
Niđe veze sa automatikom i municijom 7,62 mm
Našli šaku muha, i odmah evo međeda 🙂

Neko

Auu ispravka 🙂

vazdušna puška bez oznake, vazdušna puška marke „Kandar“ s optičkim nišanom, te manja količina dijabola za navedene vazdušne puške.

Neka Bog čuva našu narodnu miliciju 🙂

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x