Preminuo advokat Zijad Hasanhodžić

2 6.606

U Tuzli je dana 16.04.2021. godine preminuo poznati tuzlanski advokat Hasanhodžić Zijad.

Rođen je u Lukavcu dana 01.01.1956. godine nakon završene gimnazije Meša Selimović u Tuzli upisao je Pravni fakultet u Sarajevu na kojem je diplomirao 25.06.1979. godine.

U bogatoj profesionalnoj biografiji se ističe obavljanje poslova pomoćnika generalnog direktora za pravne poslove Koksno-Hemijskog Kombinata Lukavac, sekretara Ministarstva zadravlja u Vladi TPK, pomoćnika generalnog direktora za pravne poslove u Holding SODA SO Tuzla u Tuzli, te funkcija direktora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla.

Od 2012. godine je član Advokatske komore Tuzla te se advokatorum bavio do svoje smrti. Informaciju o smrti advokata Zijada Hasanhodžića s iznimnom tugom su primili brojne kolege, poznanici i prijatelji koji ističu da je bio veliki profesionalac te da je uvijek bio spreman pomoći kolegama.

Posljednji ispraćaj će se obaviti ispred Komemorativnog centra Tuzla u nedjelju 18.04.2021. godine sa početkom u 12,00 sati, a dženaza i ukop će se obaviti na porodičnom mezarju u Tabacima u 13,45 sati.

Iza sebe ostavlja suprugu Melihu, sina Amera, kćerku Eminu, te mnogobrojnu porodicu, kolege, prijatelje i poznanike.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sejo Hasanhodzic

Mnoge je zaduzio kroz privatizaciju mnogi su jos bez hljeba zahvaljujuci njegovim sposobnostima

Bajric

Nasem dragom cika Zijadu neka dragi Allah oprosti grijehe i podari Svoju milost. Porodici iskreno saucesce.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x