Povrijeđeni deminer Adil Mujagić oporavlja se i sada je u stabilnom stanju

1 964

deminerporodicaU teškoj deminerskoj nezgodi koja se u četvrtak dogodila u Makljenovcu kod Doboja, kada je aktivirajući opasnu i ubojitu protivpješadijsku minu život izgubio deminer Edin Imamović iz Zavidovića, njegov kolega Adil Mujagić (48) iz lukavačkog naselja Poljice zadobio je teške tjelesne ozljede. Geleri mine Adilu su ozlijedili pluća i donje ekstremitete, pa je 24 sata poslije izmješten na Odjeljenje intenzivne njege u UKC-u Tuzla i već se bolje osjeća.

U posjeti mu je nakratko bila supruga Adila i kaže da je njen suprug bolje, ali teško diše, jer su mu geleri probili plućno krilo. Ispričao joj je da se od svega sjeća samo detonacije.

– Hvala Bogu dragom što nam je sačuvao hranitelja kuće. Najstariji sin Adem povremeno radi u Hrvatskoj i započeo je graditi kuću. Ostala trojica sinova se školuju, Jasmin pohađa Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Mirza Behram-begovu medresu u Tuzli, a Edin ide u Elektrotehničku školu u Lukavcu. Svi živimo od njegove plaće. Ja othranim bika i prodam ga da bi djeci omogućila školovanje, jer svi su dobri studenti i odlični učenici, a nama kako bude – kazala nam je Adila Mujagić.
Ispričala nam je da su Adil i nastradali Edin Imamović bili nerazdvojni. Adil se deminiranjem bavi od 1997. godine, jer kao demobilisani borac Armije RBiH nije mogao dobiti drugi posao. Jednu godinu je kao deminer radio u Afganistanu preko američke organizacije “Ronko”, a onda se zaposlio u NiN “Ivša” iz Orašja.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PaRaZiT

Brz oporavak Adile…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x