Belamionix

Ovo je MiG 21 vojske Srbije koji se srušio na bh. granici kod Malog Zvornika

14 1.796

Avion koji se srušio u selu Brasina kod nedaleko od Loznice i Malog Zvornika star je 34 godine, a nakon remonta 2016. i pauze od dvije godine našao se ponovo u vazduhu u maju ove godine. Riječ je o dvosjedu MiG-21UM (NL-16, evidencijskog broja 16185) najmlađi MiG-21 kojeg je decembra 1986. nabavila bivša Jugoslavija.

Remontovan je 2016. godine u Vazduhoplovnom zavodu “Moma Stanojlović“ i, kako je ranije ove godine objavio portal “Tango six” trebalo je da ostane u upotrebi do 2026. godine, prenosi Blic.

Prilikom prošlogodišnjeg obilježavanja Dana avijacije Srbije, komandant 204. vazduhoplovne brigade general Željko Bilić izjavio je za taj portal da su “MiG-ovi 21 još uvek u funkciji i da će to biti do 2025. godine”.

Od septembra 2015. kada je zbog isteka već produženih resursa i životnog vijeka prizemljen posljednji jednosed MiG-21bis, RV i PVO je koristilo samo tri dvosjeda od kojih je jedan (16178) prema Podregionalnom sporazumu o kontroli naoružanja u drugoj polovini 90-tih godina bio razoružan.

Usljed nedostatka dovoljnog broja lovačkih aviona, na preostala dva MiG-21UM (16180 i 16185) su početkom 2016. godine integrisane infracrveno samonavođene rakete vazduh-vazduh R-60MK i oni su između ostalog korišteni u dežurnoj jedinici sistema PVO države, navodi “Tango six”.

5 1 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Stidi se Milenko

Zar normalan čovjek može napisati glupost povodom pogibije dva pilota susjedne države u obavljanju redovne aktivnosti u okviru svog posla,zanimanja?!!! Kakva mržnja u ovom Milenku gori,da li što se stidi svog srpskog porijekla ili zbog neke psihičke bolesti,što je posao nadležnih medicinskih ustanova. Ovo nije prvi put,da on iz srpskog kraja,od Zavidovića i Krivaje,toliko pljuje po svemu srpskom,uvijek ružnim riječima,sa puno strasti,mržnje,ne birajući da li je to slika o cijelom srpskom narodu ili pojedincima.Njemu smeta i Ozren,a on je iz tog kraja,Republika Srpska,Srbija,SPC,a najviše bi se radovao da u njegovom Puračiću nema crkve,a Srba ima vrlo malo,šačica,da nema Marine,…, da on bude jedini i da se hvali kako je on najbolji Srbin,da nije Crnogorac,kako je već izjavio,vjerovatno nije uzeo terapiju. Ruga se Bošnjacima,jer govori bolje od njih,koristeći izraze koji su strani i Bošnjacima,a nije propustio ni jedan Sajam knjige u BG.Pokušava se predstaviti kao veliki borac za BiH,odnosno FBiH,a živi od socijalne pomoći u Austriji i nije nikad poslao ili organizovao pomoć za ugrožene u ratu 1992-95. Govorio si kako nema Srba u CG,pobijediće Milo,a vidiš da Milo pakuje kofere.Pokušao si se predstaviti kao Crnogorac,a ono ti ispade Šupljoglavac.Napadaš Đelića,a Delić će biti ponovo izabran i možda i gradonačelnik,jer će… Read more »

Milenko Blagojevic

Ime,ime kukavice ,pa da zborimo kako valja. I sve snagom neoborivih argumenata. Onaj ,koji brani genocide počinjene nad Bošnjacima je gori od samih pocinilaca. čitaj malo “Pešcanik”. Pogledaj žive snimke strašnih zločina koje mučki počiniste nad našim Bošnjacima..Nego,da se nas dvojica sastanemo u Lukavcu pred ljudima . Brani ti svoje a ja svoje,moje Bošnjake,pa da vidimo ko je kakav.A sajme knjiga posjećujem u Beču,Zagrebu,Lajpcigu. U Beograd ne idem ,niti cu ići. Amerika vam je jebala znanje i pokazala gdje ste. To ti je ono:Rusiju fali u Ameriku me svali.Sada me čeka i borba protiv velikosrpskog klero-nacionalizma u Montenegru.Pa da zapjevamo “Viva vero Montenegro!” Vraća se Milo da dovrši poso. Pošto je Gdin.Delić bolestam za sada ne dajem komentare.Hajde što bljuješ,nego mnogo lažeš,previše!

maak

Kakva susjedna drzava o cemu ti pa ta sujedna neprijateljska drzava ubi 100 000 ljudi u mojoj drzavi i te pilote ste tako 90tih spremali a sad opet sikter i ti i susjedna drzava

Milenko Blagojevic

@maak, preko 100 000 ubijenih bosnjackih dusa . To je jedna strana genocida .Druga je ova:Za vrijeme posljednjeg rata u Bosnu i Hercegovinu od strane srpskog agresora potpuno je porušeno 534 dzamije dok je oštećeno 249 džamija.Pored toga je od ukupno 557 mesdžida , potpuno porušeno 175 . Oštećen je 41 mesdžid .
Ovo su podaci bez uništenih mekteba i na stotine drugih vakufskih objekata.
Istina se ne može sakriti.Zato treba snagom argumenata odgovoriti inim “realnim” agresorima i njihovim “logističarima”.

Dokle više,Milenko!?

Da li se srušio na području Srbije,između Malog Zvornika i Loznice,ili bh granici?To nije isto,to je namjerna igra riječi,jer granica dvije države se zna kako se proteže,a ovdje je očigledno da je to bilo na teritoriji Srbije. Želio bih da je nenamjerno,ali nije isključeno i ovo drugo mnogo opasnije.Zato ovaj cirkusant,izrod srpskog naroda,porijeklom od Zavidovića,Vozuće i Krivaje,mrzitelj svega srpskog:SPC,Srba,jezika,Ozrena,Srbije,Republike Srpske,a učili ga u Gimnazije srpski kadrovi,išao svake godine na Sajam knjige u BG,gdje bi drugdje i bijaše potpuno normalan,a sad je upao u teško psihičko stanje da mu ni nauka ne može pomoći.U nijednom komentaru ne propusti da naglasi koliko mrzi Srbe,Ozrence,Srbiju,g.Delića i sve one koji su drugačiji od njega ili ne misle kao on.Govori nekim nerazumnim jezikom,koristi izraze koje niko u BiH nije učio,nije jezik Bošnjaka,nije srpski,nije hrvatski,o njemačkom nema govora,..,šta je umislio,znaju samo doktori.Radovati se nesreći dva čovjeka koji su izvršavali svoje radne obaveze je samo bolest.Gospodin OSMANOVIĆ,kao administrator ne reaguje na njegove bljuvotine,a šta drugo da kažem,a kad njega potkače vrlo kulturno drugi,odmahskoči kao opržen i pravda se,a opravdanja nema ili je istina na sredini. Još nijednom nije reagovao na ružne riječi prema g.Deliću/doktor nauka,načelnik/od strane Milenka i drugih organizovanih od strane njihovih partija.Zašto ne zabrani takav… Read more »

Milenko Blagojevic

Na crtu ,javno,jarane, pa da vidimo ko šta zna. Nego vi znate samo iz busije i s leđa!

maak

Milenko jarane puna podrska i samo nastavi rusiti ISTINOM oveuvlakace i lafinasa delica

Milenko Blagojevic

Hvala @maak ! Istina i samo ISTINA. Svom snagom argumenata!

Realan

Vise puta sam reagovao ***..Sav njegov vokabulär se svodi na uvrede bivsih sunarodnika iako niko ama bas Niko ne zali za ovom *** Izgleda da ni terapija nema pravi efekat ili zaboravlja da uzima lijekove.Devijantna osoba bez daljnjeg al da je supozitorija toliko da mu jedva noge vire koliko je usao u bulju Bosnjacima.Aferim Muhamede Balijagicu alijas milenko blagojevic.

Milenko Blagojevic

Dokle više ,Milenko ? Do pobjede istine i pravde !

Milenko Blagojevic

Da im *** vojsku i “junaštvo”. Dok ne dobiju još po guzici,okanit se neće!

Dzeko

Karma je čudo

maak

Braca rusi dali im krntije da izginu , Trebamo se zahvaliti putinu sto im daje ove krntije

Dzeko

Sigurno je hteo da ga baba vidi u brisucem letu iznad sela.
Top gun.
Bdw Milenko je za vas smradovi gospodin.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x