Otac silovane djevojke napadnut ispred svoje kuće

1 3.853

Maloljetna lakše retardirana djevojčica Merima S. iz lukavačkog naselja Gnojnica, nakon 34 dana provedena u sigurnoj kući na području općine Tuzla, gdje joj je pružena psiho-terapijska pomoć i gdje je nekoliko puta istražiteljima dala iskaz o silovanju, vratila su roditeljima u kuću u Gnojnici.

Otac sa silovanom kćerkom / Foto: Dnevni avaz

Sada se, u odnosu na raniji period kada je krila trudnoću, a prije toga i sliovanja, puno bolje osjeća i trauma je sve manje.

Nedugo po njenom povratku u porodičnu kuću jedan od 17 osumnjičenih da je nad maloljetnom Merimom izvršio silovanje došao je pred kuću Omera Sejdinovića i verbalno ga napao zbog podnesene prijave.

– Došao je pred moju kuću, prijetio mi i počeo psovati. Napad se dogodio prošlog četvrtka i slučaj sam odmah prijavio policiji u Lukavcu, ali ni do danas policijska patrola nije došla da me pita za napad. Moja je kćerka navela da ju je silovalo sedamnaest osoba, mahom iz Gnojnice, i sada je među njima zavladala panika, jer je ona početkom novembra rodila dijete koje je dato na usvajanje. Mnogi se boje istrage i dana kada će neko od njih biti okrivljen za teško krivično djelo silovanja maloljetne retardirane djevojčice. Prijete mi, ali ja se njih ne bojim, oni koji su to napravili, treba da se boje. Ipak, policija bi češće trebala obilaziti moju kuću da zaštiti suprugu, djevojčicu i mene – kaže Merimin otac Omer Sejdinović.

Djevojčica je, kako smo pisali, policiji ispričala da je silovana više puta na više lokacija. U selu su se sada pojavile priče kojima se krivica želi svaliti na jednog retardiranog mladića.

(SodaLIVE.ba/Dnevni avaz)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
nebitno

Ovakvih slucajeva ima puno ali i narod i policija i svi okrecu ledja i prave se da se kod nas to ne desava ccc….
vidim i citaoci procitaju pa zatvore i prave se da nisu ni procitali. a prepucavaju se kad neko baci kucice u vodu. nista onda…hajmo se i dlaje pravit da je ovo samo bila vijest negdje iz svijeta…ovo nije kod nas…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x